Ξεκίνησε την Πέμπτη 14 και ολοκληρώνεται στις 17/4/16 ενδιαφέρον Συνέδριο με θέμα «Μοναστηριακά προϊόντα και μικροί παραγωγοί στον Ορθόδοξο χώρο. Κοινή προσπάθεια και προοπτικές».

ΣΠΑΡΤΗ. Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το Συνέδριο όσο και η προσπάθεια της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας προκειμένου να γίνει η όσμωση των παραγωγών Μοναστηριακών προϊόντων με την αγορά.

Ο Σταύρος Αραχωβίτης, βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.), μιλώντας στο notospress.gr, ανέφερε ότι είναι η εκκίνηση μιας προσπάθειας να υποστηριχθούν και να ενισχυθούν οι παραγωγοί μοναστηριακών προϊόντων και να αποκτήσουν δυναμική μέσα στην ανταγωνιστική αγορά. Εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι από την Σπάρτη ξεκινά μια προσπάθεια που μπορεί να κινητοποιήσει κάθε παραγωγική και δυναμική ικμάδα της Ορθοδοξίας και πέρα από την Ελλάδα.

Η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) διαπιστώνοντας την αναγκαιότητα προσέγγισης των μοναστηριακών προϊόντων μικρών παραγωγών με τη διεθνή αγορά αποφάσισε να λάβει μια δράση σε αυτήν την κατεύθυνση. Επιχειρώντας να προκαλέσει μια συνάντηση των εμπλεκόμενων φορέων διοργανώνει διημερίδα με θέμα «Μοναστηριακά προϊόντα και μικροί παραγωγοί στον Ορθόδοξο χώρο. Κοινή προσπάθεια και προοπτικές» στη Σπάρτη 14-17 Απριλίου».

Στην έναρξη της Διημερίδας έδωσαν το παρών ο υφυπουργός Εξωτερικών και γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας ο Διοικητής του ΕΛΓΑ Θεοφάνης Κουρεμπές, ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης, η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Τζανετέα και ο Δήμαρχος Σπάρτης κ Βαλιώτης.

Στις εργασίες της διημερίδας μετέχουν με εισηγήσεις και καταθέτουν τις απόψεις τους ειδικοί φορείς και επιστήμονες στην διακίνηση και την ανάπτυξη τέτοιων επιχειρήσεων, από Ρωσία, Ε.Ε. και άλλες χώρες ενδιαφέροντος, Μοναστικές κοινότητες, Ορθόδοξες Μονές, οι οποίες, στα πλαίσια του μοναστικού τους κανόνα, ανέδειξαν παραγωγικές πρωτοβουλίες διαφόρων ειδών προϊόντων προς βρώση, πόση, ένδυση και άλλους τομείς της βιωτής, μικροί παραγωγοί και Βουλευτές – μέλη της Δ.Σ.Ο. από διάφορες χώρες.

Την Παρασκευή 15 Απριλίου ολοκληρώνονται οι εργασίες και το διήμερο Σάββατο και Κυριακή 16 και 17 Απριλίου, οι Σύνεδροι θα γνωρίσουν αξιοθέατα της Λακωνίας.