Η προσπάθεια των μαθητών αντανακλά τόσο την γνώση που έχουν λάβει όσο και την ανάγκη να αποφοιτήσουν έχοντας εφόδια για άμεση ενσωμάτωση στην αγορά εργασίας. Η έκθεση του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Σπάρτης ήταν εντυπωσιακή.

ΣΠΑΡΤΗ. Με επιτυχία διεξάγεται η ετήσια έκθεση των έργων των μαθητών που ασκούνται στο 1ο Εργαστηριακό Κέντρο (ΕΚ) Σπάρτης μαζί με τις παράλληλες βιωματικές εκπαιδευτικές δράσεις. Η έκθεση ξεκίνησε τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2016 και θα διαρκέσει τελικά μέχρι την Παρασκευή 22-04-2016.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου του Σχολείου «στη φετινή έκθεση παρουσιάστηκαν καινούρια έργα των μαθητών όπως σύνθεση και προγραμματισμός ρομποτικών διατάξεων για διάφορα σενάρια εφαρμογής, Δομική κατασκευή μπάνιου και κουζίνας με πλήρη υδραυλική εγκατάσταση νερού και φυσικού αερίου, Ηλεκτρονικός εξομοιωτής μοτοσυκλέτας με διαδραστικό περιβάλλον, εφαρμογές λογισμικού για κινητά τηλέφωνα smartphones και tablets, Κατασκευή ιστοσελίδας για πραγματοποίηση τηλεφωνικών κλήσεων & βιντεοκλήσεων ενός οργανισμού με μηδαμινό κόστος, παρασκευή καλλυντικού σαπουνιού, κατασκευή κεντρικού κατανεμητή για τη διασύνδεση υπολογιστών μεταξύ τους και μέσω διαδικτύου, δημιουργία εικονικής επιχείρησης, κατασκευές ψηφιδωτών, Ηλεκτρονική εφαρμογή για την καταγραφή και την καταμέτρηση απουσιών μαθητών, κατασκευή ηλεκτρονικού παιχνιδιού, εφαρμογή ψηφιακής χαρτογραφίας, αποτυπώσεις κτιρίων, σχέδια, σκίτσα και σχεδιαστικές δημιουργίες (χειροποίητες και ψηφιακές) και αρκετά άλλα έργα.

Την έκθεση πλαισιώνουν παράλληλες βιωματικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες με τις οποίες οι επισκέπτες μαθητές των σχολείων της Δευτ/θμιας Εκπ/σης έρχονται σε επαφή με το εργαστηριακό περιβάλλον, αντιλαμβάνονται τα επιστημονικά πεδία, διασυνδέουν τις προϋπάρχουσες θεωρητικές γνώσεις με τις εφαρμογές της τεχνολογίας και κατανοούν τη χρήση τους στην καθημερινότητα του ανθρώπου. Για το σκοπό αυτό πολλά γυμνάσια έχουν ήδη προγραμματίσει τις επισκέψεις τους στους χώρους των εργαστηριών του 1ου ΕΚ Σπάρτης.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων ο Δήμαρχος Σπάρτης εγκαινίασε επίσημα και τον εργαστηριακό εξοπλισμό φυσικού αερίου που προμηθεύτηκε πρόσφατα η σχολική μονάδα για τον τομέα Μηχανολογίας.


Την έκθεση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κα Αδαμαντία (Ντία) Τζανετέα, ο Δήμαρχος Σπάρτης κ. Ευάγγελος Βαλιώτης, ο Αντιδήμαρχος Σπάρτης κ. Παναγιώτης Αργυρόπουλος, Ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΔΕ) Λακωνίας κ. Γεώργιος Παπαδάκος, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Πέτρος Νταλιάνης, ο Σχολικός Σύμβουλος Φυσικών κ. Ιωάννης Σιτές, ο πρώην Δήμαρχος Σπάρτης κ. Δημοσθένης Ματάλας, ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Λακωνίας κ. Π.Κουμουνδούρος, οι Διευθυντές Λυκείων κ. Δ. Μαχαίρας και Π. Πίκουλας, ο Υποδιευθυντής του ΙΕΚ Σπάρτης κ. Ιωάννης Κουρής, η Υπεύθυνη του ΕΚΦΕ Λακωνίας κα Ελένη Παλούμπα, στελέχη της Δ.Δ.Ε. Λακωνίας και πλήθος εκπαιδευτικών».