Το όνομα της Σπάρτης και της Λακωνίας για μια ακόμα φορά σηκώθηκε ψηλά στο βάθρο των πρώτων με το ασημένιο βραβείο που κατέκτησε το Πρωτέλαιο των Βιολογικών Ελαιώνων Σακελλαρόπουλου. Συνολικά ο Γιώργος Σακελλαρόπουλος έχει φέρει στη Σπάρτη 43 βραβεία σε 5 χρόνια αλλά αυτή τη φορά πρόκειται για μια υψηλότατη διάκριση παγκοσμίως.

ΣΠΑΡΤΗ. Μια μεγάλη διεθνής τιμητική διάκριση για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου, αλλά και της Λακωνίας σημειώθηκε στον διαγωνισμό New York International Olive Oil Competition NYIOOC 2016, που αποτελεί τον μεγαλύτερο παγκόσμιο διαγωνισμό ελαιόλαδου με τις περισσότερες συμμετοχές δειγμάτων απο 26 χώρες.

Πραγματοποιήθηκε στην Νέα Υόρκη, από 11 εως 14 Απριλίου 2016. συμμετείχαν 827 ελαιόλαδα από 26 χώρες όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Ελλάδα, η Τυνησία, η Τουρκία, η Πορτογαλία, το Ισραήλ, η Αργεντινή, οι Η.Π.Α, η Κροατία, το Μαρόκκο, η Σλοβενία, η Γαλλία, το Περού, η Χιλή, η Ουρουγουάη, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Ιορδανία, ο Λίβανος, το Μεξικό, η Ιαπωνία, η Βραζιλία κλπ. Τα ελαιόλαδα που συμμετείχαν κρίθηκαν και αξιολογήθηκαν από ειδικούς γευσιγνώστες ελαιόλαδου διεθνούς εμβέλειας (expert panel tasters).

Οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου συγκεντρώνοντας υψηλή βαθμολογία
βραβεύτηκαν για το ΦΥΛΛΙΚΟΝ βιολογικό πρωτέλαιο με το ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΒΡΑΒΕΙΟ-SILVER AWARD. Ο Γιώργος Σακελλαρόπουλος δήλωσε:

«Αποτελεί μεγάλη τιμή - επιβράβευση της εργασίας μας, για την επίτευξη ανώτερης ποιότητας στην παραγωγή ελαιόλαδου και πλέον ανήκει στα THE WORLD'S BEST OLIVE OILS FOR 2016 -NYIOOC.
Θεωρώ την μεγάλη βράβευση μας στη Νέα Υόρκη έναν "φόρο τιμής" στην περιοχή μας την Λακωνία, ενώ τα 43 βραβεία αυτά στο σύνολο τους αποτελούν για εμένα και τους συνεργάτες μου ιδιαίτερη τιμή. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλες και όλους που πίστεψαν στην προσπάθεια και την επιμονή μου για "υψηλή ποιότητα" εδώ και είκοσι τέσσερα χρόνια».

Να σημειωθεί ότι για το ΦΥΛΛΙΚΟΝ βιολογικό πρωτέλαιο είναι το 7ο βραβείο και το 43ο συνολικά βραβείο σε διεθνείς διαγωνισμούς για τους βιολογικούς ελαιώνες Σακελλαρόπουλου την τελευταία πενταετία.

(https://www.bioarmonia.gr/el/βραβεύσεις )