Γράφει ο Χρόνης Πολυχρονίου

Αν δείτε να περικοπούνε οι επικουρικές συντάξεις, να θυμάστε ότι αυτό ψηφίστηκε επί Κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου. Αν όμως δείτε να μην περικοπούνε οι κύριες συντάξεις, τότε ο Τσίπρας είναι ο νικητής.

Αν δείτε να κλείνει η Αξιολόγηση, με ή χωρίς το ΔΝΤ, και να αρχίζει η συζήτηση και η διαδικασία για την απομείωση του χρέους, τότε ο Τσίπρας είναι ο νικητής.

Αν δείτε να λένε, «η Ελλάδα έδειξε στον κόσμο τι σημαίνει ανθρωπιά» ή «πόσο αριστοτεχνικά χειρίστηκε ο Τσίπρας το Προσφυγικό», ή πως η Ελλάδα «έσωσε την τιμή της Ευρώπης» ή ότι «Ο Πάπας της Ρώμης ταυτίστηκε με τον Τσίπρα στο Προσφυγικό», αν δείτε να αδειάζει η Ιδωμένη και το λιμάνι του Πειραιά, και ταυτόχρονα το τουριστικό ρεύμα της Χώρας να αυξάνεται, τότε ο Τσίπρας είναι ο νικητής.

Αν δείτε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να δείχνει εμπιστοσύνη στις Ελληνικές Τράπεζες με την ποσοτική χαλάρωση και να αγοράζει Ελληνικά Ομόλογα, τότε ο Τσίπρας είναι ο νικητής.

Αν δείτε το αφορολόγητο όριο να κρατείται ψηλά και τα κόκκινα δάνεια να μένουν υπό έλεγχο κατά την διαπραγμάτευση, τότε ο Τσίπρας είναι ο νικητής.

Αν δείτε στο επόμενο Γιούρογκρούπ να υπάρχει συμφωνία χωρίς επι πλέον μέτρα πέραν των συμφωνημένων τον Αύγουστο, τότε ο Τσίπρας είναι ο νικητής.

Αν δείτε τον Τσίπρα να στέκεται, παρά την κρίση, σαν ίσος προς ίσους ανάμεσα σε όλους τους μεγάλους ηγέτες του Κόσμου, με το κύρος και την αξιοπρέπεια ισότιμου παίχτη, τότε ο Τσίπρας είναι ο νικητής.

Αν δείτε να αξιοποιούνται οι λίστες της διαπλοκής - διαφθοράς και να προκηρύσσονται οι άδειες εκπομπής των Καναλιών, τότε ο Τσίπρας είναι ο νικητής.

Αν δείτε αυτή την Κυβέρνηση να παραμένει αρραγής και την «Αριστερή παρένθεση» να μην κλείνει, παρά την πολύπλευρη πολεμική που της ασκείται από παντού, τότε ο Τσίπρας είναι ο νικητής.

Γιατί αυτός ο Τσίπρας, ως νικητής, εξελίσσεται σε χαρισματικό ηγέτη.

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr