Εκθέσεις που αφορούν πολλά προϊόντα είτε εξαγωγής είτε εισαγωγής αλλά και επιχειρηματικές αποστολές για το Περιβάλλον τα Τρόφιμα και τα Χαλιά υπογραμμίζει το Επιμελητήριο Λακωνίας στο δελτίο ενημέρωσης για τα μέλη του.


ΓΥΘΕΙΟ. Tο Επιμελητήριο Λακωνίας ενημερώνει τα μέλη του για τις Επιχειρηματικές αποστολές τόσο του Ελληνοτουρκικού όσο και του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου. Επίσης δημοσιοποιεί πληροφορίες για εκθέσεις ανα τον κόμσο.

Eπιχειρηματικές Αποστολές από το Ελληνοτουρκικό Επιμελητήριο
Tο Ελληνοτουρκικό Εμπορικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με τη διοργανώτρια εταιρία πραγματοποιούν επιχειρηματική αποστολή στα πλαίσια της έκθεσης :
- 22η Διεθνής Έκθεση και Συνέδριο για την ενέργεια και το περιβάλλον.
Από 27 έως 29 Απριλίου 2016 στη Κωνσταντινούπολη.

- Διεθνής Έκθεση για Χαλιά και Δάπεδα.
Από 23 έως 26 Μαΐου 2016 στην Γκαζιαντέπ
Οι εταιρίες που θέλουν να επισκεφθούν την ανωτέρω έκθεση παρακαλούνται να επικοινωνήσουν στο e-mail info@etee.gr ή στο τηλ. 2117000264-7


Επιχειρηματικές Αποστολές από το Ελληνο - Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο
Από 26 έως 28 Ιουνίου 2016
Στη νέα Υόρκη των ΗΠΑ
Το Τμήμα TradeUSA του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου διοργανώνει επιχειρηματική αποστολή με αφορμή την 2016 Summer Fancy Food Show. Η αποστολή αυτή θα αφορά εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον Κλάδο Τροφίμων & Ποτών.


ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Freskon
Από 21- 23 Απριλίου 2016
Στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης
Το Διεθνές εμπορικό γεγονός Φρέσκων Φρούτων & Λαχανικών, Freskon πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή φορά στις 21-23 Απριλίου στο Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Στόχος της διοργανώτριας εταιρίας ΔΕΘ-HELEXPO είναι να αναδείξει τη Freskon ως το απόλυτο εμπορικό γεγονός για τον κλάδο των φρέσκων φρούτων και λαχανικών στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης και Ανατολικής Μεσογείου. Για τη φετινή διοργάνωση, επιπρόσθετος στόχος των διοργανωτών είναι η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, η εξωστρέφεια της ελληνικής παραγωγής καθώς και η τόνωση του πρωτογενούς τομέα.

Έκθεση '' Ελλάδος Γεύση''
Από 16 έως 18 Απριλίου
Στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου
Τις ομορφιές και τις γεύσεις κάθε γωνιάς της Ελλάδας μας καλεί να γνωρίσουμε ή και να θυμηθούμε η έκθεση «Ελλάδος Γεύση», μέσα από μια γιορτή γαστρονομίας, πολιτισμού και τουριστικών προτάσεων. Πρόκειται για μια έκθεση που σκοπό έχει να προβάλλει τη Γαστρονομία, τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό της χώρας μας, μέσα από την συμμετοχή Περιφερειών και Δήμων από όλη την Ελλάδα, αλλά και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κάθε ένα από τους τρεις αυτούς τομείς. Οι βασικοί στόχοι της έκθεσης είναι η προβολή της γαστρονομίας, του τουρισμού και του πολιτισμού της Ελλάδας, μέσα από τη δυνατότητα άμεσης επαφής που θα έχει η κάθε Περιφέρεια με πλήθος κόσμου ώστε να προσελκύσει όσο το δυνατό περισσότερους επισκέπτες, την προβολή των επιχειρήσεων που θα συμμετέχουν στην έκθεση ώστε να μπορέσουν να αναπτυχθούν και την ανάδειξη των οφελών που προκύπτουν από τις ευκαιρίες επιχειρηματικότητας που υπάρχουν στην Ελληνική επαρχία και την επιστροφή σε αυτήν.

1st Gourmet Olive Exhibition & Delicacies 2016
Από 20 - 22 Μαΐου 2016
Στο Lab' attoir στην είσοδο της δυτικής Θεσσαλονίκης
Διεκδικείστε μια θέση στην πρώτη κλαδική gourmet έκθεση & μπείτε σε ένα αέναο δίκτυο επικοινωνίας με τους πιο αριστοτέχνες του κλάδου.
-Γνωρίστε μερικούς από τους σημαντικότερους Ευρωπαίους αγοραστές
-Γνωρίστε τους εμπόρους της Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Β. Ελλάδας
- Επικοινωνήστε με μερικούς από τους καλύτερους ΣΕΦ, δημοσιογράφους, αρθρογράφους γεύσεων μέσα από το ποικίλο πρόγραμμα των εκδηλώσεων-
-Λάβετε μέρος στις Μαγειρικές Επιδείξεις, Σεμινάρια, Ημερίδα & Olive Bar-
-Επικοινωνήστε με δυναμικό κοινό της ευρύτερης περιοχής-
-Διεκδικήστε δωρεάν ένα Βραβείο Κοινού

51η Πανελλήνια Έκθεση Χειροτεχνίας & Αγροτικής Οικονομίας Κρεμαστής
Από 12 έως 23 Αυγούστου 2016
Στη Ρόδο
H Πανελλήνια Έκθεση Χειροτεχνίας και Αγροτικής Οικονομίας Κρεμαστής της Ρόδου κλείνει φέτος 51 χρόνια συνεχόμενης παρουσίας. Οι εκθέτες, θα έχουν τη δυνατότητα επίδειξης, επι τόπου πώλησης αλλά και δυναμικής προώθησης των προϊόντων τους στις χιλιάδες των επισκεπτών οι οποίοι συρρέουν κάθε χρόνο στην Έκθεση.

Χρυσό Αριστείον Ποιότητας Έξτρα Παρθένου Ελαιολάδου
Από 9 έως 10 Απριλίου 2016
Στο Λονδίνο
Σκοπός του διαγωνισμού είναι:
α) Η προσπάθεια ενημέρωσης των ελαιοκαλλιεργητών, ελαιοπαραγωγών, ελαιοτριβέων, τυποποιητών και λιανοπωλητών οι οποίοι διαθέτουν νομίμως τυποποιημένο το προϊόν τους, να διατηρήσουν και να βελτιώσουν την ποιότητα του επωνύμου προϊόντος τους προωθώντας την χρήση του ελαιόλαδου υψηλής ποιότητας σε όλη την γκάμα των πεδίων χρήσης και κατανάλωσής του.
β) Η προώθηση της γνώσης της ιδιαίτερης αξίας και των υγιεινών / θρεπτικών ιδιοτήτων του ελαιολάδου της Ελληνικής (και Μεσογειακής) διατροφής σε νέους καταναλωτές μικρής ηλικίας (σχολεία), σε επαγγελματίες ζαχαροπλάστες, βιοτέχνες, ιδιαίτερα σε σχολές μαγειρικής γαστρονομίας και σε εστιατόρια στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.
γ) Η προώθηση της διαφορετικότητας των ποικιλιών και της υψηλής ποιότητας των ελαιολάδων που παράγονται με σκοπό την αύξηση της γνώσης των γευστικών διαφορών τους.

Διεθνής Έκθεση ISK - SODEX
Από 4 έως 7 Μαΐου 2016
Στην Κωνσταντινούπολη
Στην έκθεση προσκαλούνται οι υπεύθυνοι των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στους τομείς Συστημάτων Θέρμανσης - Ψύξης - Εξαερισμού - Κλιματισμού Και Εγκατάστασης (HVAC&R), Αντλιών, Βαλβίδων, Εξαρτημάτων, Επεξεργασίας Νερού και Μόνωσης.

Διεθνής Έκθεση Βιβλίου
Από 19 έως 23 Οκτωβρίου 2016
Στη Φρανκφούρτη
θα αποτελέσει και πάλι κορυφαίο σημείο συνάντησης για εκδοτικούς οίκους, βιβλιοπώλες, συγγραφείς, μεταφραστές, παραγωγούς ταινιών και όλους τους λάτρεις του βιβλίου. Περισσότεροι από 270,000 επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο θα έρθουν στη σημαντικότερη διοργάνωση του κλάδου για να δουν τα προϊόντα κι υπηρεσίες που θα παρουσιάσουν 7,100 εκθέτες, να ενημερωθούν για όλες τις εξελίξεις και τάσεις του κλάδου και να συνάψουν συνεργασίες. 9,300 δημοσιογράφοι θα είναι επίσης παρόντες με στόχο την ενημέρωση του διεθνούς τύπου.

ΔΙΑΦΟΡΑ
Forum Money Show
Από 23 Απριλίου 2016
Στο Astir Palace Athens Riviera
H Manager's Office σας προσκαλεί στα πλαίσια του Forum σε δύο δωρεάν σεμινάρια στην αίθουσα Άτλας Α'
-16:00 - 15:15 Εφαρμοσμένες διαδικασίες marketing & ανάπτυξης Β2Β Πωλήσεων
-17:15 - 18:00 Internet marketing tools για B2B Πωλήσεις.
Τα σεμινάρια απευθύνονται σε: Ιδιοκτήτες εταιριών, Διευθυντές εταιριών, Υπεύθυνους πωλήσεων και εξαγωγών, στελέχη marketing και σε οποιονδήποτε υπάλληλο εταιρίας ενδιαφέρεται για θέματα εφαρμοσμένης ανάπτυξης.

DyoForum 2016
Στις 17 Απριλίου 2016
Στο Metropolitan EXPO
Η Manager's Office σας προσκαλεί στα πλαίσια του forum σε ομιλία με θέμα '' Η ενδεδειγμένη ανάπτυξη του σύγχρονου φαρμακείου σε σχέση:
- τις τάσεις τις αγοράς,
- με τους στρατηγικούς προμηθευτές,
- την σύγχρονη διαχείριση του τελικού καταναλωτή τόσο του "πιστού" πελάτη όσο και του περαστικού,
- Την εξέλιξη της εποχής και την συμπεριφορά των καταναλωτών.
Τα σεμινάρια απευθύνονται σε: Φαρμακοποιούς Ιδιοκτήτες εταιριών,Διευθυντές εταιριών,Υπεύθυνους πωλήσεων και εξαγωγών, στελέχη marketing και σε οποιονδήποτε υπάλληλο εταιρίας ενδιαφέρεται για θέματα εφαρμοσμένης ανάπτυξης στο φαρμακείο.
Περισσότερες Πληροφορίες στο τηλ 2109533377


Ετήσιο Ιρακινό - Ευρωπαϊκό Φόρουμ Επιχειρηματικότητας & Επενδύσεων
Από 21 έως 22 Απριλίου 2016
Στο ξενοδοχείο Divani Caravel Αθηνών
Το Αραβο-Ελληνικό Επιμελητήριο Εμπορίου και Αναπτύξεως βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως διοργανώνει το Ετήσιο Ιρακινό – Ευρωπαϊκό Φόρουμ Επιχειρηματικότητας & Επενδύσεων με θέμα “Iraq & Europe: Cooperation and Growth”
Στο Φόρουμ θα συμμετάσχουν Ιρακινοί κρατικοί αξιωματούχοι και υψηλού επιπέδου επιχειρηματίες. Τις πρωινές συνεδρίες, με παρουσιάσεις και ομιλίες συμμετεχόντων από το Ιράκ, την Ελλάδα και την Ευρώπη, θα ακολουθήσουν επιχειρηματικές συναντήσεις Β2Β των ιρακινών επιχειρηματιών με Έλληνες ομολόγους τους.

Διεθνές Διαβαλκανικό Οικονομικό Συνέδριο
Από 30 έως 31 Μαΐου 2016
Στην Προύσα της Τουρκίας
Στο πρόγραμμα θα συμμετάσχουν Τούρκοι επιχειρηματίες από τη Προύσα και καθώς και από άλλες πόλεις της Τουρκίας και επιχειρηματίες από τις βαλκανικές χώρες, όπου θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν αμοιβαίες εμπορικές σχέσεις. Παράλληλα, στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Οικονομίας της Τουρκίας καθώς και υπουργοί οικονομίας ή/και υψηλόβαθμα στελέχη υπουργείων των χωρών των Βαλκανίων.

Ανακοίνωση ΟΑΕΔ
Στις 13/04/2016 εκδόθηκε η Δημόσια Πρόσκληση Νο 4/2016 που αφορά στη διαδικασία προσλήψεων προσωπικού για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, σε Επιβλέποντες Φορείς του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού. Η Δημόσια Πρόσκληση αφορά στη δημιουργία 728 θέσεων πλήρους απασχόλησης, μέσω της πρόσληψης προσωπικού, για χρονικό διάστημα πέντε (5) μηνών, σε Επιβλέποντες Φορείς του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού.