Συνεχίζονται στη Βιβλιοθήκη οι δράσεις για τις Παγκόσμιες Ημέρες Παιδικού Βιβλίου και Βιβλίου. Στο πλαίσιο αυτό, ένας πίνακας ζητά συγγραφέα από τους μικρούς αναγνώστες. Επιπλέον, το Σάββατο 23/4 θα παραουσιαστεί στο Αναγνωστήριο το "Μαύρο Εκλεκτό" ενώ οι εκδηλώσεις θα κλείσουν την Πέμπτη 5/5 με την παρουσίαση βιβλίου του Π. Ιωάννου "Ντα Βίντσι Λεονάρντο, Αλμπέρτι Λέον Μπατίστα, Πότσο Αντρέα Δια την Ζωγραφιά".

ΣΠΑΡΤΗ. Συνεχίζεται με επιτυχία στη Βιβλιοθήκη το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ημέρες Βιβλίου στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης» που διενεργείται στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου) και Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου (23 Απριλίου).

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων και Γυμνασίων. Συμμετέχουν η συγγραφέας παιδικών βιβλίων και εικονογράφος Μαρία Δαρδανού και ο εικονογράφος Αθανάσιος Σισμάνης. Παράλληλα λειτουργεί μικρή έκθεση εικονογράφησης στο αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης (2ος όροφος) μέσα από την οποία τα παιδιά ενημερώνονται από τους δημιουργούς για την πορεία της εικονογράφησης ενός βιβλίου.

Στα πλαίσια του προγράμματος, ένας άτιτλος ζωγραφικός πίνακας του εικονογράφου Αθανασίου Σισμάνη γίνεται αφορμή για ένα δημιουργικό ερέθισμα για όσους επιθυμούν να συνθέσουν μια ιστορία εμπνεόμενοι από τον πίνακα. Λοιπόν… «Ένας πίνακας ζητά συγγραφέα».

Επίσης το Σάββατο 23 Απριλίου στις 19:30 στον ίδιο χώρο παρουσιάζεται το βιβλίο του Γιάννη Ευσταθιάδη «ΜΑΥΡΟ ΕΚΛΕΚΤΟ» από τις εκδόσεις «ΜΕΛΑΝΙ» σε συνεργασία με τη Λέσχη Ανάγνωσης Σπάρτης.

Οι επετειακές εκδηλώσεις για τις «Ημέρες Βιβλίου στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης» θα ολοκληρωθούν με την παρουσίαση του βιβλίου του καθηγητή του Πανεπιστημίου Κρήτης Παναγιώτη Ιωάννου
«ΝΤΑ ΒΙΝΤΣΙ ΛΕΟΝΑΡΔΟ, ΑΛΜΠΕΡΤΙ ΛΕΟΝ ΜΠΑΤΙΣΤΑ, ΠΟΤΣΟ ΑΝΤΡΕΑ ΔΙΑ ΤΗΝ ΖΩΓΡΑΦΙΑ».
Πανεπιστημιακές εκδόσεις Κρήτης , 2016

Η παρουσίαση θα γίνει την Πέμπτη 5 Μαϊου 2016 στο αναγνωστήριο της Βιβλιοθήκης (2ος όροφος).

Οι παρουσιάσεις είναι ανοικτές για το κοινό της πόλης, αλλά και για τους εκδρομείς που θα βρεθούν εδώ τις μέρες του Πάσχα.
Σε όλες τις εκδηλώσεις της Βιβλιοθήκης ο Σύλλογος Φίλων της Βιβλιοθήκης αποτελεί έναν πολύτιμο συμπαραστάτη και αρωγό. Επίσης σημαντική είναι και η προσφορά του Νομικού Προσώπου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης.

Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 27310 26853 και 27310 21180 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες της Βιβλιοθήκης, καθώς και στις διευθύνσεις:

www.nikiforos.edu.gr,
www.facebook.com/dkbspartis