ΣΠΑΡΤΗ. Σε αναβολή όλων των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης πέρασε το Νομικό Πρόσωπο Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας Δήμου Σπάρτης στη χθεσινή συνεδρίασή του.

Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα 25/4, το μέλος της ΕΛΠΙΔΑΣ Γαρυφαλιά Γεωργακοπούλου, ζήτησε την αναβολή της συζήτησης τονίζοντας πως «για πολλοστή φορά τα μέλη του Ν.Π.Κ.Π.Α.Π. καλούνται να συνεδριάσουν χωρίς να έχουν στα χέρια τους τις εισηγήσεις των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης». Η τοποθέτηση έγινε δεκτή από την πλειοψηφία, αληθής ούσα, και η συνεδρίαση ανεβλήθη.

Ακολουθεί αναλυτικά η εισήγηση της κ. Γεωργακοπούλου:
«Για μια ακόμα φορά συνεδριάζουμε χωρίς να έχουμε στη διάθεσή μας τις εισηγήσεις των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης. Ο Καλλικράτης και η Ελληνική Πολιτεία έχουν θεσπίσει τα Νομικά Πρόσωπα και προβλέπουν τη λειτουργία τους με κανόνες και προϋποθέσεις.

Ανοίγετε τη συνεδρίαση και θέλετε να τοποθετηθούμε, να ψηφίσουμε χωρίς να έχουμε προηγουμένως εικόνα και στοιχεία.

Κύριε Πρόεδρε, σας έχω προειδοποιήσει και στο παρελθόν. Είναι απαράδεκτο αυτό που κάνετε είτε οφείλεται σε αδυναμία είτε σε σκοπιμότητα.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το κάνετε αυτό και αποδυναμώνετε τόσο την δημοτική αρχή όσο και το Συμβούλιό μας.

Αν είναι τακτική σας πιστεύω ότι δεν θα σας οδηγήσει σε καλό αποτέλεσμα.

Λυπάμαι αλλά θεωρώ ότι με τη στάση σας εκθέτετε και την Δημοτική Αρχή και όλους εμάς που συμμετέχουμε.

Δεν νομίζω να λειτουργεί με αυτή τη λογική το Δημοτικό Συμβούλιο ή άλλα Νομικά Πρόσωπα.

Σε κάθε περίπτωση αρνούμαι να συμμετέχω σε μια συνεδρίαση ως διακοσμητικό στοιχείο νομιμοποίησης των αποφάσεων αφού έτσι κι αλλιώς έχετε την πλειοψηφία… και θα πάρετε αυτό που θέλετε.

Είστε σίγουρος ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες οι αποφάσεις που παίρνουμε είναι δίκαιες, νόμιμες και νομότυπες; Καλώ όλους τους συναδέλφους να αναλογιστούν την ευθύνη.

Προτείνω αναβολή όλων των θεμάτων και σύγκλιση Συμβουλίου τις επόμενες ημέρες. Αλλιώς ως μέλος της «Ελπίδας» αποχωρώ διαμαρτυρόμενη κι ελπίζω…

Ελπίζω στην επόμενη συνεδρίαση να έχετε συμμορφωθεί.

Παρακαλώ στα πρακτικά να περάσει ακριβώς ως έχει η θέση μου».