Ο Δήμος Σπάρτης στρώνει με άσφαλτο δρόμους της πόλης μετά από δεκαετίες και διανοίγει πεζοδρόμια τυφλά ακόμα και στο κέντρο της πόλης. Με γνώμονα την απόλυτη αξιοποίηση των περιορισμένων πόρων και της πρώτιστες ανάγκες υλοποιεί εργολαβίες που σε κάποιες περιπτώσεις λύνουν χρόνια προβλήματα και σε κάποιες άλλες «μπαλώνουν» ανάγκες της καθημερινότητας.

ΣΠΑΡΤΗ. Ασφαλτικά έργα εκτελεί στο κέντρο της Σπάρτης ο Δήμος στα πλαίσια της δημοτικής οδοποιίας της δημοτικής ενότητας Σπαρτιατών. Πρόκειται για τμήματα οδών όπως η Λυκούργου και η Θερμοπυλών αλλά και σημεία όπου λειτουργούν τουριστικές και εμπορικές επιχειρήσεις και δεν υπάρχει ασφαλτοστρωμένος δημοτικός δρόμος.

Ο αντιδήμαρχος Σπάρτης Παναγιώτης Αργυρόπουλος μιλώντας στο notospress.gr ως πολιτικός προϊστάμενος της Πολεοδομίας και των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου αναφέρθηκε και σε άλλα θέματα όπως η διάνοιξη πεζοδρομίων σε οδούς της Σπάρτης όπως η Λυσσάνδρου, η δημιουργία νέων χώρων πάρκιν όπως το κληροδότημα Πηλάλα πίσω από το Πρωτοδικείο, η διαγράμμιση των διαβάσεων πεζών σε οδούς όπως η Λεωνίδου αλλά και το Λεύκτρο – Σπάρτη.

Ο κ. Αργυρόπουλος ζήτησε την κατανόηση των δημοτών για όποια αναστάτωση δημιουργούν τα έργα και τόνισε ότι με τους πόρους που διαθέτει ο Δήμος παρεμβαίνει με κριτήριο την αναγκαιότητα και την δίκαιη κατανομή.

Ειδικά για το Λεύκτρο – Σπάρτη υπογράμμισε την ένσταση του σχετικά με τις ελλείψεις και παραλείψεις που υπάρχουν από την Μωρέας στη δημιουργία παράδρομων για την εξυπηρέτηση των ιδιοκτητών καλλιεργήσιμης γής.

Δείτε στο σχετικό video τι είπε ο Π. Αργυρόπουλος