ΣΠΑΡΤΗ. Το απόγευμα της Μ. Τρίτης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Νυμφίου στον Ι.Ν Αγίου Σπυρίδωνος Σπάρτης. Το περίφημο Τροπάριο της υμνογράφου Οσίας Κασσιανής έψαλε η Εκκλησιαστική χορωδία του Μουσικού Ομίλου Σπάρτης υπό την διεύθυνση του μαέστρου κ. Δημητρίου Αθανασόπουλου.

Ο Σεβασμιώτατος με την ολοκλήρωση της Ακολουθίας συνεχάρη την Εκκλησιαστική Χορωδία για την εξαιρετική παρουσία της υπογραμμίζοντας τη συνέπειά της επί τριάντα έξι συναπτά έτη και τη συμβολή της στην πνευματική πανδαισία της συγκεκριμένης ημέρας. Παράλληλα στάθηκε στη φράση του τροπαρίου της Κασσιανής, «τὴν σὴν αἰσθομένην θεότητα», η οποία αναφέρεται στη στιγμή που η μετανοημένη γυναίκα ένιωσε τη θεότητα και ακολούθησε τον δρόμο της αρετής στην υπόλοιπη ζωή της. Ο κ. Ευστάθιος προέτρεψε τους πιστούς να νιώσουν με όλη τους την καρδιά τη διπλή υπόσταση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, ως Θεού και Ανθρώπου, και να ακολουθήσουν τον δρόμο της σωτηρίας που μας έδειξε μέσω της Σταυρικής Του θυσίας.

Στην Ακολουθία παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων, ο Διοικητής της Στρατιωτικής Φρουράς Λακωνίας Ταξίαρχος κ. Αθανάσιος Ρεκουνιώτης, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας κ. Γεώργιος Μαρουδάς και ο Αντιδήμαρχος Δ. Σπάρτης κ. Δημήτριος Αποστολάκος,