ΛΑΚΩΝΙΑ. Σε δραματικό τόνο κινείται η ανακοίνωση του Σωματείου ΑμεΑ Λακωνίας που αναφέρεται στη μη καταβολή των προνοιακών επιδομάτων πριν το Πάσχα.

«Το Δ.Σ. του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας είχε παρέμβει έγκαιρα προειδοποιώντας τους πάντες για την αναγκαιότητα της καταβολής των προνοιακών επιδομάτων πριν την Ανάσταση», σημειώνεται στην ανακοίνωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι από καιρό το Σωματείο επιμένει πως «αν τα σχετικά κονδύλια δεν φτάσουν στις υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας των δήμων πριν τις 22 Απρίλίου 2016 η έγκαιρη καταβολή θα είναι αδύνατη».

Δυστυχώς, όπως ενημερώνουν, τα κονδύλια δεν έφτασαν και έτσι η καταβολή πριν την Ανάσταση είναι αδύνατη. Αντίστοιχα όμως, σημειώνουν, δύνατη μοιάζει και η επιβίωση των Ανθρώπων με Αναπηρία αυτές τις γιορτές. Μάλιστα, η ανακοίνωση κλείνει ως εξής:

«Η κατάληξη είναι μια. Ο Άνθρωπος με Αναπηρία δε θα φάει αυτήν την Ανάσταση. Εσύ Συνάνθρωπε της διπλανής πόρτας ξέρεις την ανάγκη του. Από τα λιγοστά και του δικού σου τραπεζιού δώσε και σε αυτόν. Μη δώσεις τίποτα στους τυχόντες πλανοδίους που συγκεντρώνουν χρήματα για φορείς των οποίων ακόμη και την ύπαρξη αγνοείς. Ότι μπορείς πρόσφερέ το στο συγγενή σου, το γείτονά σου, στον Άνθρωπο της διπλανής πόρτας.
Καλή Ανάσταση!»