Υλικά (για 4 άτομα):

• 400 γρ. σπάλα χοιρινή "Τσικακης - Γιαννόπουλος", πολύ ψιλοκομμένη
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 2 πράσα ψιλοκομμένα
• 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
• 750 γρ. αντίδια κομμένα στα 2 εκ.
• 1 ματσάκι καυκαλήθρες
• ½ ματσάκι άνηθος
• χυμός 2 λεμονιών
• 2 κ.σ. αλεύρι
• 1 ποτήρι ζωμός κότας
• 1 αβγό
• αλάτι
• πιπέρι

Παρασκευή:

Σοτάρουμε σε κατσαρόλα το κρέας με το κρεμμύδι και τα πράσα μέχρι να μαραθούν. Διαλύουμε το αλεύρι σε λίγο νερό, το αναμειγνύουμε με τον ζωμό κότας και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με 600 ml νερό.

Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε νερό, ρίχνουμε τα αντίδια και αφήνουμε να βράσουν για 5-8 λεπτά. Στραγγίζουμε και τα προσθέτουμε στο φαγητό με τις καυκαλήθρες, τον άνηθο και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα χόρτα.

Αλατοπιπερώνουμε, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφαιρούμε όσο περισσότερο ζουμί μπορούμε. Χωρίζουμε το ασπράδι από τον κρόκο. Χτυπάμε το ασπράδι σε μαρέγκα, ρίχνουμε τον κρόκο, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε λίγο λίγο τον ζεστό ζωμό, χτυπώντας συνέχεια για να μην «κόψει» το αβγό.

Μόλις τελειώσει ο ζωμός ρίχνουμε το μείγμα στο φαγητό και ανακινούμε την κατσαρόλα μέχρι να ανακατευτεί πολύ καλά με τα χόρτα. Περιχύνουμε τον χυμό λεμονιού.