Γράφει ο Χρήστος Μπαλαμπάνος

ΓΕΡΑΚΙ. Με ιδιαίτερη θρησκευτική ευλάβεια και επισημότητα εορτάστηκε φέτος στις 2 και 3 Μαΐου(λόγω Πάσχα που ήταν στις 1 Μαΐου πήγε μία μέρα αργότερα) η ανακομιδή λειψάνων του Αγίου Αθανασίου, τοπική εορτή του Γερακίου.

Τη Δευτέρα 2 Μαΐου ετελέσθη Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία από τον ιερέα του χωριού μας πατέρα Ιωάννη Χαραμή στη Βυζαντινή εκκλησία του 13ου αιώνα του Αγίου Αθανασίου που βρίσκετε στη ανατολική είσοδο του χωριού μας δίπλα στο κοιμητήριο.

Η ατμόσφαιρα κατανυκτική, το δέος μεγάλο αφού υπό το φως των κεριών εψάλη ο εσπερινός.

Στο τέλος του Εσπερινού έγινε περιφορά της εικόνας του Αγίου Αθανασίου μέσα στο κοιμητήριο.

Την επόμενη μέρα πραγματοποιήθηκε Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία στον κεντρικό ναό του Γερακίου «Η Κοίμησις της Θεοτόκου».

Παραβρέθηκαν: Ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας και πατριώτης μας κ.Γεώργιος Μαρουδάς, ο Διοικητής Περιφέρειας Λακωνίας κ. Παναγιώτης Σπυριδάκος, η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος της Δημοτικής Ενότητας Γερονθρών κ. Νικολέττα Χρήστου-Μιχαλούτσου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Γερακίου κ. Δημήτρης Κούρλας, το μέλος της Τοπικής Κοινότητας κ. Ελένη Δαβάρα καθώς και πλήθος κόσμου..

Λόγω της βροχής που έπεφτε δεν πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της εικόνας, ούτε το καθιερωμένο πανηγύρι στην πλακόστρωτη πλατεία του Γερακίου.

Και του χρόνου να είμαστε καλά να τιμήσουμε την μνήμη του Αγίου Αθανασίου.