Θέμα προς συζήτηση έφερε την Πέμπτη 5/5/16 στο Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης η μείζονα αντιπολίτευση αντιπολίτευση δίνοντας έτσι την ευκαιρία στον Δήμαρχο Βαγγέλη Βαλιώτη να ενημερώσει και τους παριστάμενους φιλάθλους για την κατάσταση γύρω από την έδρα της ΑΕ Σπάρτης.

Το δημοτικό στάδιο Σπάρτης δεν είναι κατάλληλο για αγώνες Β’ Εθνικής αφού στερείται βασικών υποδομών όπως οι κερκίδες, τα αποδυτήρια και άλλες εγκαταστάσεις που αφορούν στη Β’ Κατηγορία. Για να γίνουν παρεμβάσεις στο στάδιο της Σπάρτης χρειάζονται διαγωνισμοί αλλά και άδεια του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) γιατί ο χώρος του γηπέδου παρουσιάζει αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Ακόμα όμως και στην περίπτωση που το ΚΑΣ εγκρίνει τα έργα ο Δήμος Σπάρτης θα πρέπει να διαθέσει σημαντικούς πόρους . Σε καμία περίπτωση όμως το δημοτικό στάδιο της Σπάρτης δεν θα είναι έτοιμο πριν από την Άνοιξη του 2017. Οπότε η ΑΕ Σπάρτης πρέπει να φιλοξενηθεί σε άλλο γήπεδο.

Ο Δήμος, όπως αναφέρουν συνεργάτες του Δημάρχου Σπάρτης, στους χρόνους που του άφησε η Διοίκηση της ΑΕ Σπάρτης, διερευνά την αναβάθμιση του γηπέδου Ξηροκαμπίου αλλά και σε αυτή την περίπτωση χρειάζονται σημαντικά κονδύλια. Μόνο στην περίπτωση που ο ιδιώτης πρόεδρος της Ομάδας, δηλαδή ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, επενδύσει χρήματα μπορεί το γήπεδο της Σπάρτης να είναι έτοιμο σχετικά νωρίς αφού προηγουμένως του παραχωρηθεί για κάποια χρόνια από τον Δήμο η χρήση.

Η Περιφέρεια επίσης παρενέβη για την επίσπευση των διαδικασιών σχετικά με το γήπεδο της Σπάρτης.
Η προοπτική δημιουργίας γηπέδου – έδρας στο στάδιο του Σαϊνοπουλείου δεν είναι απλή και άμεση λύση. Άλλωστε δεν πρέπει να έχει γίνει ικανή προπαρασκευή για κάτι τέτοιο αφού πρόκειται για έργο μεγάλης δαπάνης, παρόλο που ο Δ. Γιαννακόπουλος σε δήλωσή του έχει αναφέρει ότι «πρέπει να φτιάξουμε το Σαϊνοπούλειο…»

Όπως και νάχει όμως η έναρξη της προετοιμασίας και του πρωταθλήματος μάλλον θα βρει την ΑΕ Σπάρτης να αγωνίζεται σε γήπεδο εκτός Σπάρτης.

Κατά πάσα πιθανότητα η ΑΕ Σπάρτης θα καταλήξει στο γήπεδο της Σκάλας αφού ο Δήμος Ευρώτα συζητά αυτή την προοπτική και δηλώνει έτοιμος να παραχωρήσει τόσο το γήπεδο για τους αγώνες Πρωταθλήματος όσο και βοηθητικό προπονητικό γήπεδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δήμαρχος Σπάρτης Βαγγέλης Βαλιώτης έχει ζητήσει απο την Μεγάλη Εβδομάδα, συνάντηση με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Οι χρόνοι πιέζουν όπως και οι φίλαθλοι της ομάδας που θέλουν να ζήσουν το όνειρό, η ΑΕ Σπάρτη να αγωνίζεται με αξιώσεις στην Β’ Κατηγορία.