ΛΑΚΩΝΙΑ. Το Σωματείο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας, στο πλαίσιο των ενημερωτικών δράσεων που πραγματοποιεί με στόχο την κατανόηση της αναγκαιότητας της εφαρμογής των αρχών της σχεδίασης για όλους στο σύνολο των εκφάνσεων της καθημερινής ζωής, η εφαρμογή των οποίων θα οδηγήσει στην λύση των ζητημάτων προσβασιμότητας των Ατόμων με Αναπηρία και της προαγωγής της ενσωμάτωσης τους στην κοινωνία, προσφέρει για μια ακόμη φορά την ευκαιρία, όλοι οι πολίτες να διαμορφώσουν μια ολοκληρωμένη άποψη για την καθημερινότητα των τυφλών και των παραπληγικών, διοργανώνοντας με τη συνεργασία της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης, σχετικό βιωματικό σεμινάριο.

Σε αυτό, άτομα με αναπηρία και ειδικός επιστήμονας θα προσφέρουν στους συμμετέχοντες πλήθος ορθών πληροφοριών και απαντήσεων σε όλα τα ερωτήματα όσων θα συμμετέχουν.

Καλούνται λοιπόν οι ενδιαφερόμενοι να δηλώσουν συμμετοχή στο βιωματικό σεμινάριο της 14ης Μαΐου 2016 στο χώρο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Σπάρτης, το οποίο θα ξεκινήσει στις 11:30 το πρωί.

Αναλυτικά το σεμινάριο θα περιλαμβάνει τη γνωριμία με το σύστημα γραφής και ανάγνωσης τυφλών braille, τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή με αναγνώστη οθόνης, τη βάδιση με τη χρήση του λευκού μπαστουνιού , την κίνηση με τη χρήση αναπηρικού αμαξιδίου και την ομιλία με εισηγήτρια την εργοθεραπεύτρια κ. Ελπίδα Κυριακίδου, με θέματα την γλωσσική καθυστέρηση και τις πιθανές αιτίες που την προκαλούν καθώς και για τα οφέλη της πρώϊμης παρέμβασης. Άλλωστε, το ερώτημα «Το παιδί μου δεν μιλάει, να ανησυχώ;», απασχολεί τους γονείς και είναι γνωστό πως η γλωσσική καθυστέρηση των νηπίων, εγκυμονεί κινδύνους για την εξέλιξή τους.

Οι συμμετέχοντες θα λάβουν σχετική βεβαίωση παρακολούθησης.

Δηλώσεις συμμετοχής μέσω τηλεφώνου στον αριθμό 6932-312-912 του προέδρου του Σωματείου κ. Π. Αλεξανδράκη.