Υλικά(για 4 άτομα):

• 4 μπριζόλες χοιρινές ή μοσχαρίσιες κόντρα ή λαιμός λεπτοκομμένες Τσικάκη-Γιαννόπουλου
• 300 γρ. φασολάκια κατεψυγμένα
• 250 γρ. λιαστές ντομάτες (προαιρετικά)
• 5 πατάτες βρασμένες κομμένες σε ροδέλες
• 1 ποτηράκι λευκό κρασί
• 150 ml λάδι
• 150 ml κρέμα γάλακτος (προαιρετικά)
• θυμάρι
• αλάτι

Παρασκευή:

Ξεπαγώνουμε τα φασολάκια και τα σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί. Ζεσταίνουμε καλά ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, λαδώνουμε τα φασολάκια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Τα σοτάρουμε καλά, τα αφαιρούμε από το τηγάνι και το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί. Λαδώνουμε τις μπριζόλες από τις δύο μεριές, ζεσταίνουμε καλά το τηγάνι και τις σοτάρουμε καλά να πάρουν χρώμα.

Προσθέτουμε τα φασολάκια και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Κλείνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με καπάκι το σκεύος μας και το αφήνουμε για 10 λεπτά. Ανάβουμε πάλι τη φωτιά να ζεστάνει και σβήνουμε με το κρασί. Ρίχνουμε τις λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες, (αν βάλουμε), προσθέτουμε 1/2 φλ. του τσαγιού νερό, αλάτι, θυμάρι και βράζουμε για 3-4 λεπτά.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος (αν βάλουμε) και βράζουμε τόσο, όσο να μείνει όση σάλτσα θέλουμε. Λαδώνουμε τις πατάτες και τις ρίχνουμε σε ζεστό αντικολλητικό τηγάνι. Πασπαλίζουμε με αλάτι και θυμάρι και τις ψήνουμε και από τις δύο πλευρές. Σερβίρουμε τις μπριζόλες με τις πατάτες.

Συμβουλές: Για να κάνουμε εύκολα τα γρήγορα φαγητά, καλό είναι να έχουμε ένα μεγάλο βαρύ τηγάνι με καπάκι και μάλιστα αντικολλητικό.

Με το κάψιμο του τηγανιού και μόνο με λάδωμα στα υλικά, έχουμε απλώς ένα σοτέ και όχι τηγανητό φαγητό. Έτσι, ό,τι κάνουμε είναι ζουμερό.

Αν ψήσουμε με κλειστό καπάκι και σβηστή τη φωτιά (εφόσον έχουμε σκεύος με βαρύ πάτο), είτε είναι μπριζόλα, είτε κοτόπουλο ή ψάρι, γίνεται πολύ νόστιμο και υγιεινό.