Θεσμός επιτυχημένος και εδραιωμένος είναι τα πελοποννησιακά Καλλιστεία που διεξάγονται κάθε χρόνο στην Πελοπόννησο. Προηγούνται ημιτελικές φάσεις σε πόλεις της Πελοποννήσου μέσα στο Καλοκαίρι για να καταλήξουμε στον τελικό όπου αναδεικνύονται οι Star Πελοπόννησος, η Μις Πελοπόννησος και η Μις Young.

Μια πρώτη γεύση, από λάμψη και ομορφιά, των φετινών Πελοποννησιακών Καλλιστείων, για τα οποία οι διοργανωτές έχουν βάλει τον πήχη πολύ ψηλά, πήραμε στον πρώτο προκριματικό, που έγινε στο Βραχάτι και συγκεκριμένα στο club «Puzzle» την Παρασκεύη 22 Ιουλίου.

Μεταξύ των κοριτσιών που διαγωνίστηκαν οι κριτές επέλεξαν τις καλύτερες προκειμένου να τις ανέβουν στον τελικό της διοργάνωσης που θα γίνει το Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου, στον χώρο του Club Hotel Καζίνο Λουτράκι. Στο Βραχάτι, τα κορίτσια είχαν την πρώτη τους εμπειρία να κάνουν πασαρέλα μπροστά σε κόσμο και φυσικά μπροστά στην κριτική επιτροπή.

Ο δεύτερος ημιτελικός έγινε στις 6 Αυγούστου στους Αγίου Θεοδώρους, στο Beach Club «Το Ξύλινο» όπου με τις υπόλοιπες νικίτριες κι έτσι ολοκξληρώθηκε η τελική 12άδα του τελικού.

Συχνά στο θεσμό έχουν διακριθεί κοπέλες από τη Λακωνία. Θυμίζουμε: Ρωξάνη Παναγούλια, Άννα Μαρία Νικολοπούλου, Μαίτη Βεργέτη, Γιώτα Κουράκου, Ρία Αντωνίου. Αναλογικά οι διακρίσεις των κοριτσιών που έχουν καταγωγή από τη Λακωνία είναι σημαντικές.

Στη Λακωνία τα Πελοποννησιακά Καλλιστεία έχουν φιλοξενηθεί, κατά καιρούς, στο Γύθειο και στη Σπάρτη.