ΣΠΑΡΤΗ. Βατό και κατανοητό χαρακτηρίζουν οι καθηγητές το θέμα της Έκθεσης της Νεοελληνικής Γλώσσας, στο οποίο διαγωνίστηκαν σήμερα χιλιάδες υποψήφιοι των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

Οι υποψήφιοι για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας κλήθηκαν να αναπτύξουν τη σκέψη τους σε κείμενο του Ευάγγελου Παπανούτσου, του Έλληνα φιλόσοφου, παιδαγωγού και δοκιμιογράφου, με θέμα τη φιλία από το βιβλίο «Πρακτική Φιλοσοφία».

Το κείμενο είναι κατανοητό και σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς αποτελεί κλασικό δείγμα δοκιμίου, είδος με το οποίο οι μαθητές είναι εξοικειωμένοι.

Το θέμα της Νεοελληνικής Γλώσσας:

Εκτός από τις ασκήσεις γραμματικής και συντακτικού οι υποψήφιοι κλήθηκαν να αναπτύξουν και ένα κείμενο: "Σε ομιλία 500-600 λέξεων που θα γράψετε για να εκφωνήσετε σε εκδήλωση του σχολείου σας, με θέμα τις ανθρώπινες σχέσεις στη σύγχρονη εποχή, να εκθέσετε:
α) τα χαρακτηριστικά της γνήσιας φιλίας, όπως εσείς την αντιλαμβάνεστε
και
β) την άποψή σας σχετικά με τον ρόλο των μέσων κοινωνικής
δικτύωσης/διαδικτύου στη δημιουργία σχέσεων φιλίας"

Ένας από τους πρώτους μαθητές που βγήκε από εξεταστικό κέντρο της Σπάρτης, ο Παναγιώτης Δημητρόπουλος θεωρεί το θέμα βατό.

Ο Προϊστάμενος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας κ. Γιώργος Παπαδάκος δήλωσε στο notospress.gr ότι όλα πήγαν καλά στη διαδικασία των εξετάσεων και συνέστησε σε γονείς και μαθητές ψυχραιμία και ουσιαστική αξιολόγηση στη πορεία της ζωής τους της φάσης των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Δείτε περισσότερα εδώ