ΛΑΚΩΝΙΑ. Σας παρουσιάζουμε με χαρά συνταγές μαγειρικής που προέρχονται (και) από τη Λακωνική παράδοση και βασίζονται στα αγνά προϊόντα της Λακωνικής γης. Ένα παραδοσιακό, ίσως ιστορικό πιάτο, είναι το μπαρδουνιώτικο.


Υλικά
Ένα καλοθρεμμένο κοτόπουλο «Γκούμας» κομμένο σε κομμάτια - μερίδες

Ένα κιλό κρεμμύδια Βατίκων κομμένα σε φέτες

Μισό κιλό ντομάτες Σκάλας (θα έχουμε το χυμό τους)

Μισό κιλό φέτα σκληρή Καλλιακούδη (σφέλα)

Μισό ποτήρι αγνό ελαιόλαδο Λακωνίας «Δωρικόν»

Λίγη κανέλα που προσφέρει «Ο κόσμος του Καφέ»

Αλάτι λευκό από την Spartan Agroland

Πιπέρι φρεσκοκομμένο που προσφέρει «Ο κόσμος του Καφέ»


Παρασκευή
Τσιγαρίζουμε αργά το κοτόπουλο στο ελαιόλαδο με τα μισά κρεμμύδια από αυτά που έχουμε κόψει, ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και λίγη κανέλα…

Περιχύνουμε με χυμό ντομάτας, προσθέτουμε 2 ποτήρια νερό και το αφήνουμε να βράσει…

Στη συνέχεια βάζουμε τα υπόλοιπα κρεμμύδια, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει και να πιει το νερό του…

Ρίχνουμε τη φέτα, κομμένη σε κομμάτια και το αφήνουμε να πάρει βράση…

Κατεβάζουμε και το σερβίρουμε ζεστό.

Mπορείτε να προσθέστε στη συνταγή και πατάτες Ανωγείων.