ΛΑΚΩΝΙΑ. Το Σωματείο Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας στο πλαίσιο των ενημερωτικών δράσεων που πραγματοποιεί με στόχο την κατανόηση της αναγκαιότητας της εφαρμογής των αρχών της σχεδίασης για όλους στο σύνολο των εκφάνσεων της καθημερινής ζωής, η εφαρμογή των οποίων θα οδηγήσει στην άρση κάθε είδους εμποδίων και αποκλεισμών για τους Ανθρώπους με Αναπηρία και την προαγωγή της ταχύτερης και πλήρους ενσωμάτωσης τους στην κοινωνία διοργάνωσε το προηγούμενο Σάββατο ένα ακόμη βιωματικό σεμινάριο στο χώρο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης στη Σπάρτη.

Με το σεμινάριο αυτό, προσέφερε για μια ακόμη φορά στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να διαμορφώσουν μια ολοκληρωμένη άποψη για την καθημερινότητα των τυφλών και των παραπληγικών συζητώντας με Ανθρώπους που βιώνουν την αναπηρία και να ενημερωθούν για τα ζητήματα της γλωσσικής καθυστέρησης και την αναγκαιότητα της πρώιμης παρέμβασης μέσω της εμπεριστατωμένης εισήγησης της εργοθεραπεύτριας κ. Ελπίδας Κυριακίδου, η οποία εθελοντικά προσφέρει τις υπηρεσίες της στο Σωματείο ΑμεΑ Λακωνίας.

Το βιωματικό σεμινάριο διοργανώθηκε με τη συνεργασία της Δημόσιας Κεντρικής βιβλιοθήκης Σπάρτης της οποίας το συμβούλιο εφόρων, τη διεύθυνση και το προσωπικό, σε σχετική ανακοίνωσή του, ευχαριστεί θερμά το Σωματείο. Ευχαριστίες εξάλλου απευθύνονται στον Κωνσταντίνο Θεμελή, Αντιπρόεδρο του αθλητικού συλλόγου "Ήφαιστος" Ν. Αργολίδας και μέλος του Δ.Σ. του νομαρχιακού Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία Ν. Αργολίδας.

Οι συμμετέχοντες έλαβαν βεβαίωση παρακολούθησης.

Δείτε εξαιρετικά στιγμιότυπα από το e-sparti.gr