ΣΠΑΡΤΗ. Κάθε χρόνο στην Ελλάδα χιλιάδες άνθρωποι, κυρίως νέοι και μικρά παιδιά, αφήνουν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο. Οι δε τραυματίες, με προσωρινή ή μόνιμη αναπηρία κυμαίνονται στα ίδια ποσοστά. Το τραγικότερο, όμως, είναι ότι ενώ στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες ο αριθμός των τροχαίων μειώνεται, στην Ελλάδα αυξάνεται…

Μελέτες έδειξαν ότι για τα τροχαία ατυχήματα στην Ελλάδα κατά 80% ευθύνονται οι ίδιοι οι οδηγοί. Η συντριπτική πλειονότητα των τροχαίων ατυχημάτων οφείλεται σε κακή κυκλοφοριακή αγωγή και ελλιπή οδική συνείδηση και συμπεριφορά των οδηγών αλλά και των πεζών.

Ο Δήμος Σπάρτης, σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία, ξεκίνησε ενημερωτική εκστρατεία προκειμένου οι μαθητές να μάθουν να αντιμετωπίζουν με υπευθυνότητα την κυκλοφορία και την οδήγηση στους δρόμους.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος επαναλειτουργεί το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής υπό την ευθύνη της Δημοτικής Αστυνομίας μετά την εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών συντήρησής του. Στο χώρο του πάρκου θα πραγματοποιούνται μαθήματα κυκλοφοριακής αγωγής, το θεωρητικό τμήμα των οποίων έχει ήδη παρουσιαστεί στα σχολεία του Δήμου.

«Στοχεύουμε στην ευαισθητοποίηση των νεαρών μαθητών στην κυκλοφοριακή διαπαιδαγώγηση, καθώς επίσης και στην κατανόηση των βασικών κανόνων λειτουργίας της πόλης και των υποχρεώσεων των πολιτών», σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Σπάρτης, Βαγγέλης Βαλιώτης.