ΜΥΣΤΡΑΣ. 563 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους Οθωμανούς στις 29 Μαΐου 1453 και το θάνατο του τελευταίου αυτοκράτορα του Βυζαντίου, Κωνσταντίνου ΙΑ Παλαιολόγου.
Τιμώντας την ιστορική επέτειο και τον τελευταίο αυτοκράτορα του Μυστρά θα παραστεί και φέτος στις εκδηλώσεις ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.
Την Κυριακή 29 Μαΐου στις 10 το πρωί φθάνει στον Μυστρά ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και κατευθύνεται στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του «Αγίου Δημητρίου» μέσα στον Αρχαιολογικό χω΄ρο του Μυστρά όπου τελείται Αρχιερατική θεία λειτουργία ιερουργούντος του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μονεμβασίας και Σπάρτης κκ Ευσταθίου
Στις 10.30 τελείται το Μνημόσυνο και στις 10.40 ομιλία από το σχολικό σύμβουλο Φιλολόγων, κ. Εμμανουήλ Στεργιούλη με θέμα: «Κωνσταντίνος ΙΑ' Παλαιολόγος: ο πρώτος των Ελλήνων»
Στις 11.30 θα τελεσθεί Τρισάγιο στον ανδριάντα του πεσόντος αυτοκράτορα και των συν αυτώ πεσόντων.
Στις 12.00 ο κ. Πρόεδρος θα τελέσει τα εγκαίνια του Ινστιτούτου Έρευνας Βυζαντινού Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου που εδρεύει στο αναπαλαιωμένο Δημοτικό Σχολείο στον Μυστρά.