ΣΠΑΡΤΗ. Το Περασμένο Σαββατοκύριακο διεξήχθησαν δύο υπερμαραθώνιοι δρόμοι με πολλές επιτυχίες για το σύλλογο των Σπαρτιατών Δρομέων (ΣΔ): Τα 180 χιλιόμετρα του Ολύμπιου Δρόμου που ξεκίνησαν την Παρασκευή στις 14:30 ολοκληρώθηκαν το Σάββατο και ο αγώνας των 62 χιλιόμετρών, δύο αγώνες με ταυτόχρονη εκκίνηση από την αρχαία Νεμέα.

Και στους δύο αγώνες οι ΣΔ κέρδισαν πολλές διακρίσεις συγκεντρώνοντας τα βλέμματα και κερδίζοντας τις εντυπώσεις.

Αναλυτικά, στον Αγώνα των 62 km (Αρχαία Νεμέα- Λεβίδη) δύο Σπαρτιάτες δρομείς ανέβηκαν στο βάθρο, ο Ιωάννης Δημόπουλος και ο Νίκος Δασκαλόπουλος στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα της γενικής κατάταξης.
Στον Ολύμπιο Δρόμο των 180 απαιτητικών χιλιομέτρων, μετά από μια δυνατή προσπάθεια, ο Νίκος Κωσταρίδης τερμάτισε πέμπτος στη γενική κατάταξη και δεύτερος σαν Έλληνας δρομέας.

Ο Ολύμπιος Δρόμος των 180 χιλιομέτρων είναι ένας αγώνας που διεξάγεται κάθε 2 χρόνια με εκκίνηση την Αρχαία Νεμέα και τερματισμό την Ολυμπία. Περνάει από 19 χωριά σε Αρκαδία και Ηλεία χαρακτηρίζεται από πολυποίκιλο τερέν άσφαλτο χωματόδρομο μονοπάτια, συνολική υψομετρική 5000 μέτρα, και διασχίζει βουνά όπως το Μαίναλο και τον Ολίγυρτο, και έχει όριο τερματισμού τις 28 ώρες.

Ο φετινός Ολύμπιος Δρόμος διεξήχθη υπό ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες καθώς, στο μεγαλύτερο τμήμα της διαδρομής, οι αθλητές αντιμετώπισαν κατά τόπους έντονες βροχοπτώσεις δυνατούς ανέμους και χαμηλές θερμοκρασίες. Το τερέν έγινε βαρύ και απαιτητικό και ανέβασε το βαθμό δυσκολίας της διαδρομής σε δυσθεώρητα ύψη. Η δυσκολία του αγώνα αποτυπώθηκε στις 60 εγκαταλείψεις μεταξύ των οποίων υπήρχαν και έμπειροι δρομείς.

Παρά τις αντιξοότητες πάντως, οι Σπαρτιάτες δρομείς με όπλα τους την πολύ καλή προετοιμασία, την μεγάλη εμπειρία, τα ψυχικά αποθέματα, το ομαδικό πνεύμα, τη συλλογικότητα και την αλληλεγγύη μεταξύ τους κατάφεραν να πετύχουν το απόλυτο έξι στα έξι στη διαδρομή.

Φυσικά, η προσπάθεια όλων των μελών είναι σημαντική γιατί μεταξύ αυτών υπήρχαν δρομείς που έκαναν το πρώτο βήμα στις μεγάλες αποστάσεις όπως ο Παναγιώτης Βλαχάκος και ο Γιώργος Κατσής πετυχαίνοντας σημαντικές επιδόσεις. Αξιοσημείωτη επίσης η προσπάθεια των μεγάλων της παρέας Δημήτρη Σπυράκη , Παναγιώτη Καραλιά και Ιωάννη Χατζηδάκη.

Παράλληλα, στον ορεινό αγώνα που διεξήχθη στη Ζήρεια της ορεινής Κορινθίας συμμετείχε ο Αθανάσιος Μπαγιώκος. Ο αγώνας δεν ολοκληρώθηκε λόγω των πολύ κακών καιρικών συνθηκών.

Αποτελέσματα Ολύμπιου Δρόμου 180 χιλ.
148 στην αφετηρία
88 τερμάτισαν

Θέση γενικής Ονομ/μο Χρόνος
5 Νίκος Κωσταρίδης 22:58:59
11 Σταύρος Σταυρόπουλος 24:23:01
35 Τάσος Καραμπάτος 26:19:14
36 Θύμιος Κωσταρίδης 26:19:17
50 Σπύρος Θεοδοσόπουλος 27:04:29
63 Πάναγιώτης Καραλιάς 27:37:59

Αποτελέσματα 62 χιλ.
Σε σύνολο 62 τερματισάντων

Θέση γενικής Ονομ/μο Χρόνος
2 Δημόπουλος Ιωάννης 5:50:52
3 Δασκαλόπουλος Νίκος 6:27:15
16 Βλαχάκος Παναγιώτης 7:17:16
17 Κατσής Γεώργιος 7:17:16
36 Σπυράκης Δημήτριος 7:58:33

Ο Σύλλογος «Σπαρτιάτες Δρομείς» ευχαριστεί σε σχετική ανακοίνωση ιδιαίτερα τα μέλη της ομάδας διάσωσης ΕΤΟΙΜΟΚΛΗΣ που βοήθησε εθελοντικά στην εξέλιξη του αγώνα σε θέματα ασφάλειας των αθλητών:
Βασίλαρος Γεώργιος
Κορτζής Γεώργιος
Μπακής Νίκος
Τσαγκάρη Ελένη
Χυτούδης Αλέξανδρος