ΛΑΚΩΝΙΑ. Σε συνέχεια της 11ης Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης και των Αρχαιρεσιών της 20ης Απριλίου 2016, ύστερα από πρόσκληση του πλειονοψηφήσαντος συμβούλου Δημήτρη Πολλάλη, τα εκλεγμένα για το Διοικητικό Συμβούλιο μέλη της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας, συνήλθαν σε συνεδρίαση το Σάββατο 7 Μαΐου 2016 στη Μονεμβάσια, με μοναδικό θέμα ημερησίας διάταξης: “Συγκρότηση Διοικητικού Συμβουλίου σε Σώμα και Καθορισμός Αρμοδιοτήτων”.

Ακολουθώντας απολύτως τις σχετικές καταστατικές διατάξεις και με ομόφωνη απόφαση όλων των μελών, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα, με την ακόλουθη αναλυτική σύνθεση:

Πρόεδρος: Πολλάλης Δημήτριος, PALAZZO, Αρχάγγελος
Αντιπρόεδρος: Γούδης Βασίλειος, KASTRO MAINI, Αρεόπολη
Γ. Γραμματέας: Ατσαβές Γεώργιος, KINSTERNA, Αγ. Στέφανος
Έφορος: Παντελής Γρηγόριος, ELEA MARE, Ελαία Μολάων
Ταμίας: Κλάψης Κυριάκος, LOULOUDI TIS MONEMVASIAS, Μονεμβασία
Αναπλ. Γραμματέας: Παπαδάκης Παναγιώτης, KELLIA, Μονεμβασία
Αναπλ. Ταμίας: Τσαλαβούτα Μαρία, LIMIRA MARE, Νεάπολη

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νέο συμβούλιο, στο μεγαλύτερο του μέρος απαρτίζεται από νέα μέλη, σηματοδοτώντας έτσι την ανανέωση στην Ένωση Ξενοδοχείων Λακωνίας.

Ο κ. Πολλάλης, συνεχάρη τα εκλεγέντα μέλη, χαρακτήρισε δε ιδιαίτερη τιμή για το πρόσωπό του την εμπιστοσύνη των Λακώνων ξενοδόχων, όπου με την προτίμησή τους τον επανεξέλεξαν και τον επανατοποθέτησαν στο τιμόνι της ΕΞΛ.

Αντικείμενο ευρείας συζήτησης, αποτέλεσε η πορεία της τρέχουσας τουριστικής περιόδου στη Λακωνία αλλά και οι σκληρές φορολογικές επιβαρύνσεις, που το τελευταίο διάστημα ανελέητα και κατά συρροή επιβάλλονται στον τουριστικό τομέα.
Ολοκληρώνοντας τις εργασίες της συνεδρίασης, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδοχείων Λακωνίας, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση.

«Το τελευταίο διάστημα της κρίσης, ο τουριστικός τομέας της χώρας κινείται πάνω σε ένα “τεντωμένο σχοινί”, δεν αντέχει άλλους πειραματισμούς και πρόσθετες φορολογικές επιβαρύνσεις και το κυριότερο δεν είναι σε θέση πλέον να κάνει άλλες θυσίες και παραχωρήσεις. Ως επαγγελματίες, ανησυχούμε για το μέλλον μας, το μέλλον των επιχειρήσεών μας, το μέλλον των οικογενειών μας και πολύ περισσότερο για το μέλλον των παιδιών μας.

Σ’ αυτή την κρίσιμη για την πατρίδα ώρα, που κανένας απολύτως δεν περισσεύει, οφείλουμε να επιδείξουμε υψηλότερη ικανότητα συνεργασίας, συντονισμό στρατηγικών δραστηριοτήτων, συνέπεια και αποτελεσματική αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων. Αθροίζοντας δυνάμεις μπορούμε να τα καταφέρουμε καλύτερα.

Κατά συνέπεια, αποτελεί μονόδρομο η αξιοποίηση και η ανάδειξη, τόσο των συγκριτικών πλεονεκτημάτων όσο και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του τόπου μας, τα οποία θα λειτουργήσουν ως βάση για την ουσιαστικότερη τουριστική προβολή και ανάπτυξη της Λακωνίας.

Ανάπτυξη του τουρισμού σημαίνει ανάκαμψη της οικονομίας, σημαίνει θέσεις εργασίας, εισροή εσόδων, αναθέρμανση της αγοράς, ευκαιρίες επιχειρηματικότητας και προοπτικές επενδύσεων.

Ας στηρίξουμε όλοι μαζί, το σημαντικότερο τομέα της χώρας μας, τον τουρισμό, τον κυρίαρχο αιμοδότη της εθνικής μας οικονομίας, γιατί ο τουρισμός είναι υπόθεση όλων μας