Απίστευτη εμφάνιση από τον έφηβο ποδηλάτη

ΛΑΚΩΝΙΑ. Με ένα χρυσό μετάλλιο επιστρέφει από τη Μόσχα η Εθνική μας ομάδα ποδηλασίας πίστας που συμμετείχε τις προηγούμενες ημέρες στο πολύ δυνατό Γκραντ Πρι «Memorial of Alexander Lesnikov» που ολοκληρώθηκε χθες Κυριακή. Το χρυσό μάλιστα έπαθλο κατέκτησε ο έφηβος Λάκωνας Βασίλης Δημητρόπουλος, στην κατηγορία του στο κέιριν, συγκεντρώνοντας εκτός από συγχαρητήρια και μεγάλες ελπίδες και προσδοκίες.

Ο Λάκωνας ποδηλάτης μας έκανε διπλά υπερήφανους συγκεντρώνοντας μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο ένα χρυσό μετάλλιο (στο κέιριν, την Κυριακή) και ένα χάλκινο (στο σπριντ, το Σάββατο). Πρόκειται για έναν νεαρό ταλαντούχο αθλητή ο οποίος έκανε μόλις δύο προπονήσεις σε μια πολύ δύσκολη κούρσα απέναντι σε πολύ έμπειρους αθλητές.

«Μας ξάφνιασε όλους πολύ ευχάριστα. Εμείς ξέρουμε το ταλέντο του και τις δυνατότητές του αλλά σίγουρα δεν είναι μικρό πράγμα να μπαίνει σε μια τέτοια πίστα, με δύο μόλις προπονήσεις και να ανεβαίνει στο βάθρο. Μπράβο στον Βασίλη», δήλωσαν οι ομοσπονδιακοί προπονητές Δημήτρης Χίος και Στέργιος Σαλπαδήμος7ος ο Χρήστος Βολικάκης

Κατά τα άλλα, η Εθνική μας στάθηκε άτυχη στο φινάλε της διοργάνωσης. Ο Χρήστος Βολικάκης από μια λάθος εκτίμηση στον ημιτελικό δεν προκρίθηκε στο μεγάλο τελικό στο κέιριν των ανδρών, όπου «έβλεπε» θέση στο βάθρο. Αγωνίσθηκε στον μικρό τελικό τον οποίο και κέρδισε παίρνοντας τελικά την 7η θέση.

Ο Χρήστος Βολικάκης το Σάββατο είχε πάρει το χάλκινο μετάλλιο στο σπριντ των ανδρών, ενώ είχε κερδίσει το χάλκινο στο Μινσκ, μια εβδομάδα νωρίτερα. Ο επίσης Λάκωνας Τάσος Αντωνόπουλος ήταν 13Ος, ο Ζαφείρης Βολικάκης 19ος και ο Σωτήρης Μπρέτας 31ος.