ΣΠΑΡΤΗ. Σαφής και κατηγορηματικός ήταν ο Δήμαρχος Σπάρτης Βαγγέλης Βαλιώτης στη συνέντευξή του μέσα από τον ΧΑΔΑ Σπάρτης, στο Αφισιού. Παρουσίασε στοιχεία και συμπεράσματα του Δήμου από τη διαχείριση και ζήτησε από τους δημότες και από τα ΜΜΕ στενή και καλή συνεργασία για να πετύχει το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων. «Θα κριθούμε από αυτό. Είναι για μας στοίχημα…» είπε με νόημα.

Κάποια σημεία στην αναφορά του κ. Βαλιώτη έχουν μεγάλο ενδιαφέρον. Δείτε εδώ το video:

- « Ο ΧΑΔΑ έπρεπε να έχει κλείσει από χθες και να έχει παραδοθεί στους πολίτες ως πάρκο…»

- «Τα σκουπίδια δεν είναι για πέταμα ή για χώσιμο αλλά για εκμετάλλευση…»

- « Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τα ΜΜΕ της περιοχής για τη συμβολή τους στο έργο μας…»

- « Αξιολογείται η μέχρι σήμερα προσπάθειά μας και δείχνει ότι οι δημότες είναι πολύ πιο ώριμοι ακόμα και από τον Δήμο στο θέμα της ανακύκλωσης…»

- «Μέχρι στιγμής η ανακύκλωση αποδίδει έσοδα 50.000 τον χρόνο από πώληση ανακυκλώσιμων υλικών…»

- « Η σύμβαση του Δήμου με τη Λακωνική Βιοενεργειακή είναι νόμιμη γι αυτό και η εταιρεία πληρώνεται κανονικά από το Δημόσιο...»

- « Αξιολογούμε την εκδήλωση ενδιαφέροντος ιδιοκτητών για αγορά από τον Δήμο έκτασης όπου θα γίνεται η Διαχείριση με βάση το Τοπικό Σχέδιο. Οι περιοχές είναι σε Ξηροκάμπι, Ανώγεια / Τραπεζοντή, Καρυές και Αγ. Κωνσταντίνο / Αγόριαννη…»

- « Η διαλογή στην πηγή, σε επίπεδο πόλης προχωρά πολύ καλά με τη συμμετοχή των δημοτών που έχουν παραλάβει 1.560 κάδους σε 900 πόρτες στο τμήμ που περικλείουν οι οδοί Όθωνος Αμαλίας / Λεωνίδου / Θερμοπυλών / Αρχιδάμου…»

- « Μόνο 27 είναι οι δημότες που είπαν όχι στην παραλαβή κάδων…»

- «Μειώσαμε το υπόλειμμα των ανακυκλώσιμων υλικών – μπλέ κάδοι και κάδοι ρευμάτων - στο 31%. Στόχος μας είναι να κατεβούμε στο 15%...»

- « Έχουμε εντοπίσει αδυναμίες. Στους πράσινους κάδους πέφτουν αρκετά υλικά που θα μπορούσαν να ανακυκλωθούν…»

- «Σύντομα στη πόλη της Σπάρτης θα τοποθετηθούν καλαίσθητοι κοινόχρηστοι μικροί κάδοι ρευμάτων…»

- « Το Τοπικό Σχέδιο προχωρά. Συνεχίζουμε με τα χώρια διανέμοντας κάδους και δημιουργώντας πράσινα σημεία…»

- « Το όφελος από το Τοπικό Σχέδιο είναι και Περιβαλλοντικό και Οικονομικό. Όσοι συμμετέχουν θα έχουν μειωμένο τέλος…»

- «Στο Δήμο Σπάρτης έχουμε τα φθηνότερα τέλη καθαριότητας. Ενδεικτικά: Δ. Σπάρτης 1,20, Δ Α. Μάνης 1,58, Δ. Ναυπλίου 1,30, Δ. Ευρώτα 1,14, Δ. Καλαμάτας 1,59, Δ. Πάτρας 1,70.…»

- « Αν υποχρεωθούμε να παραδίδουμε τα απορρίμματα στο εργοστάσιο της Σκάλας θα αυξήσουμε τα τέλη αφού πρέπει κάθε χρόνο να καταβάλουμε 1.000 εκ. € και για 28 χρόνια…»

- «Τα εργοστάσια ενισχύουν συγκεκριμένους επενδυτές…»

- « Οι μπλέ κάδοι αφήνουν 42% υπόλειμμα. Γι΄αυτό πάμε στο διαλογή στην πηγή…»

- « Την αποκατάσταση του ΧΑΔΑ πρέπει να κάνει ο Δήμος…»

Σήμερα 3/6/16 και αύριο 4/6/16 θα βρίσκεται στη Σπάρτη ο υπουργός Περιβάλλοντος κ. Τσιρώνης για συνεχή ενημέρωση γύρω από το Πρόγραμμα του Δήμου Σπάρτης.