ΣΠΑΡΤΗ. Άλλη μια τιμητική διάκριση έλαβαν οι βιολογικοί ελαιώνες Σακελλαρόπουλου. Αυτή τη φορά, με 8 βιολογικά gourmet προϊόντα τους, τιμήθηκαν με ισάριθμα βραβεία ενώ παράλληλα, ένα εξ αυτών μπήκε στη λίστα των TOP 20 προϊόντων.

Όλα αυτά στο διαγωνισμό 1st TASTE OLYMP AWARDS GR 2016, έναν διαγωνισμό εξειδικευμένης αξιολόγησης και γευσιγνωσίας τροφίμων και ποτών από ειδικούς κριτές και διακεκριμένους executive chef.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε στο Divani Caravel Hotel 28-29 Μαΐου με τη συμμετοχή, για πρώτη φορά, των καλύτερων παραγωγών τροφίμων και ποτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε μια μοναδική διοργάνωση με θέμα την γευσιγνωσία προϊόντων του αγροτοδιατροφικού τομέα.

Τα προϊόντα «δοκιμάστηκαν» από πολυάριθμο πάνελ κριτών με Panel Leader τον Κωνσταντίνο Μουζάκη-Chef Europe 2015, Director Gastronomy Club Unesco, Member WACS, και μέλη της ομάδας κριτών τους: Hλία Ιωσηφέλη- executive chef, Eυανθία Βοναζούντα- Παγκόσμιο Κριτή Αρχιμαγείρων World Association of Chef’s Societes, Λευτέρη Καραντάνη- επί 25 έτη σεφ του HILTON, Νίκο Δαούτη- executive chef, Κώστα Κωβαίο- chef de cuisine, Λάζαρο Κολαξή- sous chef στην Λέσχη Αξιωματικών, Μαρίνα Πούλιου- Τεχνολόγο Τροφίμων & Διατροφής και Παύλο Αλεξάνδρου-Πρόεδρο Συλλόγου Γευσιγνωσίας και Γαστρονομίας.

Τα 8 βιολογικά προϊόντα των βιολογικών ελαιώνων Σακελλαρόπουλου που έλαβαν πολύ υψηλή βαθμολογία και βραβεία είναι τα:

ΠΡΑΣΙΝΕΣ ελιές - GOLD AWARD και TOP 20
ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟΝ evoo - SILVER AWARD
ΠΙΝΕΛΙΕΣ ελιές με ούζο - SILVER AWARD
ΩΛΕΩΑΣΤΡΩΝ evoo - SILVER AWARD
ΜΗΛΕΝΙΕΣ ελιές μήλου - SILVER AWARD
ΠΟΡΤΟΚΑΛΕΝΙΕΣ ελιές - BRONZE AWARD
TΕΛΙΕΣ ελιές τέχνης -- BRONZE AWARD
ΛΕΜΟΝΕΝΙΕΣ ελιές -- BRONZE AWARD

Με αυτές τις διακρίσεις, οι Βιολογικοί Ελαιώνες Σακελλαρόπουλου συμπληρώνουν τις 52 βραβεύσες εξειδικευμένων κριτών τα τελευταία 5 χρόνια.