ΣΠΑΡΤΗ. Με μεγάλη προσέλευση και συμμετοχή του Λακωνικού Κοινού πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση-παρουσίαση του τελευταίου βιβλίου του Λάκωνα λογοτέχνη Δημήτρη Πετσετίδη "Επί Τέσσερα" Διηγήματα, στην Πνευματική Εστία Σπάρτης το βράδυ του Σαββάτου, 4 Ιουνίου 2016.

Την εκδήλωση και το λογοτέχνη τίμησαν με τη συμμετοχή τους ο Πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, Θανάσης Βαλτινός και η Κριτικός Λογοτεχνίας, Κατερίνα Σχινά.

Η ανάλυση της προσωπικότητας και του έργου του Δημήτρη Πετσετίδη αποτέλεσε το θέμα της βραδιάς. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο πρόσφατο έργο του Επί τέσσερα, Εστία, 2014.

Η δημιουργική συζήτηση ανάμεσα στους εκλεκτούς προσκεκλημένους της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης και το λογοτέχνη επεκτάθηκε και στο Κοινό που συμμετείχε με παρατηρήσεις, ερωτήσεις και σχόλια πάνω στο έργο του Πετσετίδη, αλλά και πάνω σε θέματα Λογοτεχνίας και ιστορικότητας αυτής.

Η ενεργή και συμμετοχική παρουσία όλων ανέδειξε τη βραδιά αυτή σε μία ιδιαίτερη «χωροχρονικά» «στιγμή» επί θεμάτων Λογοτεχνίας αλλά και προβληματισμών και αναζητήσεων της.