ΣΠΑΡΤΗ. Οι αναγνώστες του notospress.gr συμμετείχαν σε σημαντικό βαθμό στην ψηφοφορία που φιλοξενήθηκε στην κεντρική σελίδα του notospress.gr για 15 περίπου ημέρες και φιλοδοξούσε να αναδείξει τη σύγχρονη «Ωραία Ελένη».

Τον τίτλο διεκδίκησαν 10 καλλονές με λακωνική καταγωγή τις οποίες γνώρισε και αγάπησε ιδιαίτερα ο φωτογραφικός φακός για ποικίλους λόγους.

Άλλες στην αρχή μιας καριέρας και άλλες καταξιωμένες στο χώρο τους, άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο δημοφιλείς, όλες τους πανέμορφες και λαμπερές.

Μεταξύ των 10 υποψηφίων πάντως, οι αναγνώστες του notospress που συμμετείχαν στην ψηφοφορία για την «Ωραία Ελένη 2016» ανέδειξαν με διαφορά ως ωραιότερη την Τζίνα Αλιμόνου με καταγωγή από τη Σπάρτη που συγκέντρωσε ποσοστό 31%. Ακολουθούν οι Αθηνά Οικονομάκου με 24% με καταγωγή από τη Σκάλα ενώ Τρίτη κατατάσσεται η Μανιάτισσα Ρία Αντωνίου με ποσοστό 10%.

Η Τζίνα (Γεωργία) Αλιμόνου

Η νικήτρια του πρώτου μέρους της ψηφοφορίας γεννήθηκε στις 7 Νοεμβρίου του 1972 στη Σπάρτη. Έχει σπουδάσει Ιστορία της Τέχνης στο Ecole du Louvre ενώ έχει παρακολουθήσει και θεατρικά σεμινάρια. Επέλεξε να γίνει μοντέλο και έπειτα ηθοποιός.
Ως μοντέλο, κερδίζοντας τον τίτλο Top Model of the World, εξασφάλισε μια καριέρα στο εξωτερικό. Έτσι, εργάστηκε από τα 18 έως τα 26 της στο Μαϊάμι , τη Νέα Υόρκη και το Παρίσι.
Ως ηθοποιός, έκανε την πρώτη της τηλεοπτική εμφάνιση στη σειρά "Κλειδί" του Πέτρου Φιλιππίδη ενώ ακολούθησε και ο ρόλος της στη σειρά του ΑΝΤ1 "Οι Στάβλοι της Εριέτας Ζαΐμη" αλλά και η guest συμμετοχή της στο Mega στη σειρά "Μαρία η άσχημη". Τα τελευταία χρόνια συμμετέχει κυρίως σε θεατρικές παραστάσεις.
Το 2006, παντρεύτηκε τον Παύλο Βαρδινογιάννη με τον οποίο το 2009 απέκτησαν μια κόρη. Τον Ιούνιο του 2013, η Τζίνα Αλιμόνου και ο Παύλος Βαρδινογιάννης μεγάλωσαν την οικογένειά τους αποκτώντας τρίδυμα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας έχουν ως εξής:
Τζίνα Αλιμόνου 31% (42 ψήφοι)
Αθηνά Οικονομάκου 24% (33 ψήφοι)
Ρία Αντωνίου 10% (14 ψήφοι)

Μπέτυ Κουράκου 7% (10 ψήφοι)
Τρέισυ Σπυριδάκου 6% (8 ψήφοι)
Τζένη Τζιβεριώτη 5% (7 ψήφοι)
Ευγενία Τσαούση 5% (7 ψήφοι)
Μαρία Κανέλλη 4% (5 ψήφοι)
Βανέσα Καπασούρη 4% (5 ψήφοι)
Ορθούλα Παπαδάκου 3% (4 ψήφοι)

Σύνολο ψήφων: 135

Εντός των προσεχών ημερών θα ακολουθήσει β γύρος για την ανάδειξη μιας εκ των τριών ωραιοτέρων γυναικών που θα λάβει τελικά και το χρίσμα!