ΛΑΚΩΝΙΑ. Η Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας κ. Βασιλική Δερτιλή απέστειλε επιστολή στον Δήμαρχο Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρο Ανδρεάκο για λεπτομερή ενημέρωση για τα έργα που σχετίζονται με το Λιμάνι του Γυθείου.

Συγκεκριμένα, στην επιστολή της η κ. Δερτιλή, σημειώνοντας τη σπουδαιότητα του έργου και την αναγκαιότητα που προκύπτει εξ αυτής για όσο το δυνατόν ευρύτερη δημοσιοποίηση και ανάδειξή του, ζητά πληροφορίες για την εξέλιξη του έργου και κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Ανδρεάκο για συντονισμό των σχετικών δράσεων από τους Τοπικούς φορείς.

Ο κ. Ανδρεάκος πάντως ενώ δέχθηκε την πρόσκληση για συνάντηση και συντονισμό, παρέπεμψε για πληροφορίες και λεπτομέρειες για τα του έργου στην αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου που εκτελεί το έργο.

Ακολουθεί η επιστολή της κ. Δερτιλή:

«Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Το Επιμελητήριο Λακωνίας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων που του παρέχει η Επιμελητηριακή νομοθεσία, προσπαθεί με μια σειρά από ενέργειες να βοηθήσει στην αναβάθμιση της περιοχής αλλά και να αναδείξει τα έργα υποδομής.

Το υπό κατασκευή λιμάνι του Γυθείου θεωρούμε ότι είναι έργο υψίστης σημασίας για τη Λακωνία στο σύνολό της, διότι με τη λειτουργία του θα αναβαθμιστεί η εμπορική και τουριστική σημασία του Γυθείου και όλου του νομού. Για το λόγο αυτό θα πρέπει όλοι οι φορείς να υποστηρίξουμε τον νέο θαλάσσιο άξονα, να τον αναδείξουμε και να αξιοποιήσουμε κάθε αναπτυξιακή ευκαιρία που επιφέρει.

Θα επιθυμούσαμε, λοιπόν, να λάβουμε από εσάς λεπτομερή ενημέρωση για την εξέλιξη του έργου και για την ημερομηνία ολοκλήρωσής του προκειμένου να προγραμματίσουμε ενέργειες μας για την όσο το δυνατόν πληρέστερη δημοσιοποίησή του. Θα ήταν ιδιαίτερη χαρά για μας, εάν συντονίζαμε τις προσπάθειες μας με το Δήμο Ανατολικής Μάνης και άλλους φορείς του νομού μας, ώστε να επιτύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Είμαστε ανοικτοί σε κάθε πρόταση για συνεργασία και αναμένουμε την ενημέρωσή σας για το θέμα. Θα βοηθούσε το σκοπό μας η κατ’ ιδίαν συνάντησή μας προκειμένου να διερευνηθούν και προγραμματιστούν οι κοινές μας ενέργειες».