Γράφει ο Ιωάννης Χρηστάκης*

Παραθέτω τα τελευταία κατορθώματα της πασοκικής μετάλλαξης που ακούει στο όνομα "Σύριζα" στο χώρο της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Είναι αυτοί που διατείνονταν κάποτε ότι ήταν αριστεροί και έχουν βυθίσει τη χώρα από τον περασμένο Ιούλιο σε έναν ακόμη φαύλο κύκλο πεσιμισμού, κοινωνικού αυτοματισμού, περιθωριοποίησης, ευνοιοκράτιας, αποδόμησης σοσιαλιστικών πρακτικών και ιδεών, μονήρους και εγκληματικής φτωχοποίησης.

1.Στερεί την εγγραφή αλλοδαπών νηπίων, προνηπίων στα ολοήμερα νηπιαγωγεία ζητώντας έγγραφα από βασανισμένους μετανάστες γονείς που ούτε οι ημεδαποί δεν τα έχουν!!! Και την ίδια ώρα κόπτεται για τα κύματα των κατατρεγμένων που εγκλωβίζει/φυλακίζει σε hot-spot ντροπής. (Περιθώριο, αγώνας για επιβίωση, μαύρα μεροκάματα από τη μια και ταμείο ανεργίας, κάρτα ανέργου, ασφάλιση στον ΟΓΑ από την άλλη, σύμφωνα με τη φαρισαιϊκή λογική των κυβερνώντων, πάνε χέρι-χέρι!!!)

2.Καταδικάζει χιλιάδες νηπιαγωγούς και δάσκαλους στην ανεργία.

3.Γονατίζει οικονομικά περαιτέρω τον εκπαιδευτικό κόσμο που πλέον ΠΕΝΕΤΑΙ, με ένα τριπλό, δόλιο κτύπημα(μείωση αφορολόγητου, αύξηση έκτακτης εισφοράς, κρατήσεις υπολογισμένες επί όλου του μισθού).

4.Καταδικάζει χιλιάδες καθηγητές στο περιθώριο της ανεργίας περικόπτοντας ώρες βιολογίας, αρχαίων ελληνικών, οικιακής οικονομίας, ίσως και γεωγραφίας!!! Εκεί ακριβώς που πάσχουν οι ελληνόπαιδες, αυτός επιτυγχάνει το άγλωσσον, το αγεωγράφητον, το ανοικονόμητον του οίκου και το ανίδεον των νεανικών ορμέφυτων!!!

5.Αδυνατεί να τα βάλει με την πανίσχυρη Εκκλησία για έναν πολιτικό, ηθικό, μεταφυσικό πλαίσιο θρησκευτικών σπουδών και συνεχίσει το πεπαλαιωμένο κατηχητικό, μοιρολατρικό, αξιωματικοκεντρικό και προσηλυτιστικό χαρακτήρα τους.

6.Μειώνει το αδιάβλητο εξεταστικό σύστημα ως γνήσιο αξιολογικό κριτήριο αντικαθιστώντας το από την αδιαφανή, βερμπαλιστική, υποκειμενική περιγραφική αξιολόγηση.

7.Επιμηκύνει έως τον Ιούνιο την εκπαιδευτική διαδικασία θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή εκπαιδευτικών και μαθητών, αγνοώντας τις κλιματικές ιδιαιτερότητες της χώρας μας και το θανάσιμο κοκτέιλ 35 βαθμών Κελσίου στην τάξη σε συνδυασμό με το αυξημένο στρες της μαθησιακής διαδικασίας.

8.Δεν έκανε τίποτα για τη γραμματειακή υποστήριξη των σχολείων.

9.Εξοντώνει οικονομικά, βιολογικά, πνευματικά, ψυχολογικά το εκπαιδευτικό δυναμικό υποχρεώνοντας το να μετακινείται σε τρία και περισσότερα σχολεία!!!

10.Δεν άλλαξε τη γλίσχρα και απαξιωτική ημερήσια αμοιβή των 14 ευρώ για τους επιτηρητές των Πανελλαδικών!!!


Υστερόγραφο: Είναι προκλητικό αυτή η μεταλλαγμένη πασοκική κάστα εξουσίας(=Σύριζα) που την εγκατέλειψε ήδη το 60% των αγνών ψηφοφόρων της ,που φοβάται να περπατήσει στο δρόμο δίπλα στους απλούς ανθρώπους και που κατάφερε να κάνει υποψήφιο πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη να διοργανώνει.... ΑΚΟΥΣΟΝ, ΑΚΟΥΣΟΝ!!! συζήτηση για θέματα Παιδείας, αυτήν την Παρασκευή, σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης μας!!!! Υποκρισία, υψίστου βαθμού!!!

*Φιλόλογος

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr