ΑΜΥΚΛΕΣ. Αξιοπρόσεκτη ήταν η προσέλευση του κόσμου στην 1η γιορτή τοπικών και παραδοσιακών προϊόντων στις Αμύκλες, την Κυριακή 19 Ιουνίου. Γιορτή που διοργάνωσε ο δραστήριος Σύλλογος Κυριών του χωριού. Κάθε επισκέπτης είχε την ευκαιρία να γευτεί μοναδικές γεύσεις στους πάγκους, που είχαν στηθεί με καλαισθησία στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν Κοιμήσεως της Θεοτόκου και να προμηθευτεί τοπικά προϊόντα, πολλά εκ των οποίων κινδύνευαν να ξεχαστούν.

Απώτερος σκοπός να ξαναθυμηθούμε και να ξυπνήσει το ενδιαφέρον να συνεχίσουμε τις παραδοσιακές συνταγές των γιαγιάδων μας. Το μόνο που χρειάζεται είναι κέφι και μεράκι!

Τη γιορτή τίμησαν με την παρουσία τους οι σεβαστοί ιερείς των Αμυκλών αλλά και των γύρω χωριών, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Τάκης Καρράς, ο πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος κ. Κώστας Κόνιαρης, και απο την ηγεσία του Συνεταιρισμού ΛΑΚΩΝΙΑ οι κ. κ.. Χρήστος Δημητρόπουλος, Σαράντος Ζαραφωνίτης και Φάνης Λάζαρης, οι οποίοι μίλησαν με επαινετικά λόγια για την πρωτοβουλία.

Την εκδήλωση πλαισίωσαν τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Κυριών «Απόλλων» (έφηβοι και γυναίκες των Αμυκλών), όπως επίσης η γυναικεία χορευτική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κοκκινόραχης «Ο Πάρνων». Την εκδήλωση έκλεισε το συγκρότημα ΧΟΕΣ. Οι μελωδικές φωνές της Μαρίας Γιαννακοπούλου και Μαρίας Κουμουτσίδη, το βιολί του Παν/τη Κωνσταντακάκη, η κιθάρα και τα κρουστά του Γιάννη Ισμυρνιόγλου, γλύκαναν τις καρδιές των επισκεπτών, που μαζί με το δροσερό κρασί (προσφορά των παραγωγών Αμυκλιωτών κ. Παν. Ανδιτσάκου, κ. Γιώργου Κουρνιώτη και κας Μαρίκας Μαργέτου) και τα καλοψημένα, πεντανόστιμα σουβλάκια, πέρασαν μια ευφρόσυνη βραδιά . Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι τα σουβλάκια ήταν παραγγελία από την κτηνοτροφική μονάδα "Τσικάκης -Γιαννόπουλος" κατόπιν της εξαιρετικής προσφοράς των κυρίων Ηλία και Γιώργου Γιαννόπουλου.