ΣΠΑΡΤΗ. Aπολαυστικός και αποκαλυπτικός ήταν ο Αλέκος Βουνάσης στο τελευταίο αλλά όχι έσχατο δημοτικό συμβούλιο Σπάρτης. Καταρχήν, όπως θα έλεγε και ο Λάκων Λάρυ Κίνγκ, καθ’ ότι ακτινολόγος, επιχείρησε να ακτινογραφήσει… το πρόβλημα της μάστιγας των ναρκωτικών ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας. Και τι είπε με τη Βορδονιάτικη αθυροστομία του: « Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει Φεστιβάλ μαστούρας…» θέλοντας να επιτείνει τον ισχυρισμό του ότι οι Ελληνικές κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ - ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχουν ευθύνη για την μάστιγα που κατατρώει τις σάρκες και τις ψυχές της ελληνικής κοινωνίας. Δεν αρκέστηκε όμως μόνο σε αυτό αλλά, απευθυνόμενος στον πρόεδρο του Νομικού Προσώπου Αλληλεγγύης και Υγείας κ. Πατσιλίβα, τον κάλεσε να μην αρκείται στη διοργάνωση υποδεέστερων εκδηλώσεων αλλά να κάνει κάτι για το θέμα των Ναρκωτικών.

Για να δούμε ποιές ήταν - άραγε - οι απαντήσεις που πήρε ο Αλέκος Βουνάσης όταν σε Δημόσιο Όργανο κι ενώπιον ΜΜΕ απηύθυνε άμεσες κι έμμεσες κατηγορίες για ένα τόσο σοβαρό θέμα:

Καταρχήν το Σώμα, ως συνήθως, έδειξε ότι το απασχολεί περισσότερο το ζήτημα αντιστηρίξεων και των τεχνικών έργων παρά το κοινωνικό πρόβλημα των ναρκωτικών. Απόλυτοι διαχειριστές της ρηχής καθημερινότητας.

Ο εκπροσωπών τον ΣΥΡΙΖΑ στο Συμβούλιο Παναγιώτης Κουμουνδούρος δεν απάντησε τίποτα θέλοντας προφανώς να απαξιώσει τη θέση Βουνάση, ή δεν άκουσε καν τα καταγγελλόμενα… (Μάλλον δεν ήθελε να τα ακούσει…)

Ο πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Αλληλεγγύης και Υγείας Θέμης Πατσιλίβας, στομφολογών, προσπάθησε να αντιπαρέλθει τον ενοχλητικό έλεγχο Βουνάση, προκάτοχό του στο Ν.Π., λέγοντας ότι το Νομικό Πρόσωπο έχει ένα πρόγραμμα εκδηλώσεων «Μαμούθ» στο οποίο όμως, απ’ ότι φαίνεται τελικά, αν και «μαμούθ» δεν χωρούσε εκδήλωση για τα Ναρκωτικά.

Με αυτά και με εκείνα, το Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης, παρόλο που σε αυτό υπηρετούν και γονείς αλλά και ιατροί όπως και ιατρολογούντες, φάνηκε κατώτερο των περιστάσεων και στην περίπτωση της Ημέρας των Ναρκωτικών.

Ο δε πρόεδρος του Σώματος, πιστός στην ιεροεξεταστική μέθοδο, δεν επιτρέπει τον διάλογο ανάμεσα σε αιρετούς, είτε γιατί διαβλέπει το μπάχαλο που θα επέλθει, είτε γιατί νιώθει την ανεπάρκεια του προεδρείου του να ρυθμίσει τη συνεδρίαση όταν αυτή σαλεύει…

Όπως και να ‘χει, απάντηση στην καταγγελία Βουνάση ότι κομματικές νεολαίες «διοργανώνουν Φεστιβάλ μαστούρας» δεν θα πάρουμε ούτε από την Δημοτική Αρχή, ούτε φυσικά (και στο φυσικά είναι το πρόβλημα) από το Δημοτικό Συμβούλιο…

Και να μην είχε η πόλη πρόβλημα πάει στα κομμάτια… Έλα όμως που έχει!