Ένας Μανιάτης που τα τελευταία 40 χρόνια κάνει καριέρα στον τομέα της Υγείας στις ΗΠΑ έχοντας ιδρύσει ως σήμερα σειρά φαρμακευτικών εταιρειών.

Ως επιχειρηματίας δεν έχει επενδύσει ποτέ στην Ελλάδα λόγω της γραφειοκρατίας. Ως άνθρωπος πάντως, αγαπά την πατρίδα και νοιάζεται για τους πολίτες της. Μάλιστα, ο Γιώργος Δ. Μπεχράκης, ως Πρόεδρος του Ιδρύματος Γεωργίου Μπεχράκη, τιμήθηκε για την αφοσίωσή του στην προώθηση του Ελληνισμού με το Greek Heritage Award (Βραβείο Ελληνικής Κληρονομιάς) στην Βοστώνη από τον Πρόεδρο του Αμερικανικού Κολλεγίου κ.Horner.

Με περιουσία που σήμερα υπολογίζεται περίπου στα 625 εκατομμύρια δολάρια, έχει πολλές φορές κάνει δωρεές με τελευταία αυτήν του 1,8 εκατομμυρίου δολαρίων στο Πανεπιστήμιο του Ηarvard µε σκοπό το διακεκριμένο ίδρυµα να αρχίσει έρευνες στον ελληνικό πληθυσμό για το κάπνισµα.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη δωρεά έγινε σε μια χρονιά που καταργήθηκαν οι φοροαπαλλαγές για τις δωρεές στις ΗΠΑ.

O Λάκωνας ομογενής έχει δηλώσει: «Είμαι μεγάλος οπαδός της φιλανθρωπίας και θα ήθελα να πιστεύω ότι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν κάνει καριέρα θα συνεισφέρουν περισσότερο προς τη φιλανθρωπία είτε είναι στην εκπαίδευση, είτε είναι στον τομέα της υγείας, είτε είναι στην θρησκεία, οπουδήποτε, και να προσφέρουν στη νεολαία».