ΤΣΙΝΤΖΙΝΑ.Το Σάββατο 2 Ιουλίου θα πραγματοποιηθούν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά τα Πολιτιστικά Αγνάντια Πάρνωνα στα Τσίντζινα, με προσκεκλημένο τον διηγηματογράφο Δημήτρη Πετσετίδη. Το θέμα της φετινής λογοτεχνικής εκδήλωσης είναι «Τα πέτρινα χρόνια της Λακωνίας στα διηγήματα του Δημήτρη Πετσετίδη».

Ο πολυδιάστατος και βραβευμένος Σπαρτιάτης δημιουργός συμπληρώνει σαράντα χρόνια διαδρομής στη συγγραφή διηγημάτων, που αναφέρονται άμεσα ή έμμεσα στη Λακωνία των αναμνήσεών του. Από τις πρώτες του σποραδικές δημοσιεύσεις σε έντυπα έως την πιο πρόσφατη συλλογή διηγημάτων του, ανιχνεύονται βιώματα και μνήμες από το χώρο της Λακωνίας που τον έθρεψε και τον διαμόρφωσε.

Τυπικός εκπρόσωπος της γενιάς που μεγάλωσε μέσα στη δίνη του αδελφοκτόνου πολέμου στη δεκαετία ’40, αγγίζει μέσω της αφήγησής του τα τραύματα της σημαδεμένης παιδικής ηλικίας, ίσως με την επιθυμία να τα επουλώσει. Άλλοτε με ψυχρή ματιά, άλλοτε με σκεπτικισμό, άλλοτε με μελαγχολία κι άλλοτε με σαρκασμό, οι πηγαίες ιστορίες του Πετσετίδη αθροίζονται σε ένα ενιαίο σύνολο, που απηχεί την ψυχολογική διάσταση των ταραγμένων δεκαετιών της μεταπολεμικής Ελλάδας.

Για το έργο του Δημήτρη Πετσετίδη θα μιλήσουν οι Αλέξανδρος Δαμίγος, χημικός και μπλόγκερ (Ναυτίλος) και Αγγελική Βουλουμάνου, σύμβουλος εκδόσεων. Αποσπάσματα από διηγήματά του θα διαβάσουν οι Χρυσάνθη Πολύζου και Ερασμία Χίου.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του περιβαλλοντικού, εξωραϊστικού & πολιτιστικού συλλόγου «Τα Τσίντζινα», με την ευγενική χορηγία του Ξενώνα Πρυτανείο.

Σάββατο 2 Ιουλίου 2016, ώρα 7:30 μ.μ.
Ξενώνας Πρυτανείο Τσίντζινα (τηλ: 27310 26982)