Η Λακωνική ομογένεια ήταν φυσικό να αποδώσει καρπούς ακόμα και στην κινηματογραφική βιομηχανία των ΗΠΑ. Έτσι απο την εποχή του 1970 μέχρι σήμερα δεν είναι λίγοι οι λακωνικής καταγωγής αστέρες που έκαναν ή κάνουν καριέρα στο Hollywood… Ας τους θυμηθούμε ή ας τους γνωρίσουμε.


Η Μανιάτισσα Κορίνα Τσοπέη !
Η Κυριακή Κορίνα Τσοπέη είναι Ελληνίδα ηθοποιός και νικήτρια του διαγωνισμού ομορφιάς Μις Υφήλιος το 1964. Με τη νίκη της εκείνη, έγινε η πρώτη Ελληνίδα που κέρδισε τα εν λόγω καλλιστεία.
Γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου του 1944 , κόρη του στρατιωτικού Γιώργου Τσοπέη (1914-1997) από τη Μάνη.
Στις 20 Ιουνίου του 1964 η Κορίνα στέφθηκε Σταρ Ελλάς και εκπροσώπησε την Ελλάδα στο διαγωνισμό Μις Υφήλιος το 1964, στο Μαϊάμι της Φλόριντα. Νίκησε τις Μις Ισραήλ, Μεγάλη Βρετανία και Σουηδία και κατέκτησε τον τίτλο. Έφερε έτσι τον τίτλο στην Ελλάδα για πρώτη φορά. Από τότε, έχει επανέλθει αρκετές φορές στο διαγωνισμό αλλά υπό την ιδιότητα του μέλους της κριτικής επιτροπής.
Έκανε καριέρα στο Χόλιγουντ παίζοντας σε πολλές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές της Αμερικής, όπως A Man Called Horse, Daniel Boone, Lost in Space, Valley of the Dolls and A Guide for the Married Man. Παντρεύτηκε τον ατζέντη του Χόλιγουντ Φρέντι Φιλντς, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 84 ετών, στις 11 Δεκεμβρίου του 2007. Ήταν αδερφός του μπαντλίντερ Σεπ Φιλντς.
Εκτός από την καριέρα της ως ηθοποιού και φωτομοντέλου, η Τσοπέη είναι πρόεδρος μιας οργάνωσης για την καταπολέμηση της παιδικής λευχαιμίας.


Ο Σπαρτιάτης Τέλι Σαβάλας !
Ο Αριστοτέλης "Τέλι" Σαβάλας (21 Ιανουαρίου 1922 – 22 Ιανουαρίου 1994) ήταν ηθοποιός του κινηματογράφου και της τηλεόρασης, ελληνοαμερικανικής καταγωγής. Ήταν υποψήφιος για Όσκαρ το 1963 για την ταινία Ο βαρυποινίτης του Αλκατράζ (Birdman of Alcatraz, 1962). Έγινε πολύ γνωστός από την τηλεοπτική σειρά Κότζακ και από την ταινία του Τζέιμς Μποντ On Her Majesty's Secret Service, όπου έπαιξε τον Ernst Stavro Blofeld. Ήταν νονός της Ελληνοαμερικανίδας ηθοποιού Τζένιφερ Άνιστον.
Γεννήθηκε ως Αριστοτέλης Σαβάλας στο Γκάρντεν Σίτυ της Νέας Υόρκης και ήταν το δεύτερο παιδί από τα πέντε του Νίκου και της Χριστίνας Τσαβαλά, Ελλήνων μεταναστών, με καταγωγή από τη Λακωνία και συγκεκριμένα από τα Ανώγεια. Ο Νίκος Σαβάλας διατηρούσε εστιατόριο στη Νέα Υόρκη. Ο Αριστοτέλης ξεκίνησε να δουλεύει, όταν ήταν 8 χρονών ως εφημεριδοπώλης και γυαλιστής παπουτσιών. Όταν μπήκε στο γυμνάσιο μιλούσε μόνο ελληνικά. Αποφοίτησε το 1942.
Κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο άρχισε να εργάζεται για το υπουργείο Εξωτερικών μεταδίδοντας τη σειρά "Your Voice of America" και μετά για το τηλεοπτικό κανάλι ABC News. Αυτό ήταν και το ξεκίνημά του στον χώρο της ψυχαγωγίας. Η καριέρα του ως ηθοποιού άρχισε αργότερα, μετά τα 35 του.


O Μανιάτης Μπίλυ Ζέιν !
Ο Ζέιν έχει ιδιαίτερη σχέση με την Ελλάδα. Μιλάει ελληνικά, αγαπά το χωριό του στα Κόκκινα Λουριά και τη Μυρτιά Λακωνίας, θέλει να βοηθήσει τα ελληνικά προϊόντα να γίνουν γνωστά στην Αμερική
Αν έμενε στην Ελλάδα, το επίθετο του θα ήταν Τζανετάκης. Όμως οι παππούδες του μετανάστευσαν στην άλλη όχθη του Ατλαντικού και αμερικανοποίησαν το όνομα σε Ζέιν. Και ο Μπίλυ με ρίζες από την Μάνη και την Χίο (από την μητέρα του), κατάφερε να καθιερωθεί στην αρένα της κινηματογραφικής βιομηχανίας με το σπαθί του και την φυσική του ομορφιά.
Η πιο γνωστή ταινία στην οποία εμφανίστηκε είναι ο Τιτανικός αλλά έχει κάνει και καριέρα στην τηλεόραση σε σήριαλ όπως το Twin Peaks αλλά και την μεταφορά της Κλεοπάτρας στην μικρή οθόνη, όπου έκανε τον Μάρκο Αντόνιο.
Γεννήθηκε το 1966 στο Σικάγο και αγάπησε την ηθοποιία από νεαρή ηλικία καθώς και οι δύο γονείς του, την είχαν σαν χόμπι. Η πρώτη του εμφάνιση την δεκαετία του 1980 ήταν στο φιλμ Back to the Future.
Η μια επιτυχία έφερε την άλλη και ο Ζέιν έγινε ένας από τους πιο περιζήτητους εργένηδες. Παντρεύτηκε και χώρισε γρήγορα και έκτοτε έχει την φήμη μεγάλου καρδιοκατακτητή, γοητεύοντας μάλιστα πολλά μοντέλα. Το τελευταίο μάλιστα ήταν η Αμερικάνα Κάντις Νιλ, με την οποία απέκτησαν πρόσφατα μια κόρη.
Ο Ζέιν έχει ιδιαίτερη σχέση με την Ελλάδα. Μιλάει ελληνικά, αγαπά το χωριό του στη Λακωνία, θέλει να βοηθήσει τα ελληνικά προϊόντα να γίνουν γνωστά στην Αμερική - κυρίως το λάδι - και να έρθει να παντρευτεί στην πατρίδα των παππούδων του.


Η Σκαλιώτισσα Τρέισυ Σπυριδάκου !
Αν και προτιμά να μην αναφέρεται ευθέως στην ηλικία της, γεννήθηκε πριν περίπου 28 χρόνια στη Γουϊνιπέγκ της καναδικής επαρχίας Μανιτόμπα στις 20 Φεβρουαρίου και σε πολύ μικρή ηλικία επέστρεψε με τους γονείς της στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο χωριό Σκάλα της Λακωνίας. Στη χώρα μας -και χώρα των γονιών- της έμαθε να μιλάει άπταιστα ελληνικά και μέχρι σήμερα δηλώνει υπερήφανη για την καταγωγή της.
Στον Καναδά επέστρεψε οριστικά το 1992. Αποφοίτησε από το Λύκειο Oak Park στη Γουϊνιπέγκ και το 2000 εγκαταστάθηκε στο Βανκούβερ, αποφασισμένη να «κυνηγήσει» την τύχη της στο χώρο του θεάματος. Σχεδόν αμέσως, ήρθαν οι πρώτες προτάσεις. Αρχικά για το «Supernatural», μετά για το «Bionic Women» και το «Psych».
Ο ρόλος της «Κάλι» στη σειρά «Supernatural», αποτέλεσε την πρώτη της εμφάνιση στην «κεντρική σκηνή» της αμερικανικής show-biz αλλά όπως λένε ειδικοί και κοινό, δε θα είναι ο τελευταίος. Είναι βέβαιο ότι η Τρέισι Σπυριδάκος θα συνεχίσει να μας απασχολεί για πολλά χρόνια ακόμα.

Η Σπαρτιάτισσα Κατερίνα Γκάκας !
Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη, αλλά είναι Ελληνίδα και μάλιστα από τη Σπάρτη. Ο λόγος για την Κατερίνα Γκάγκας, η οποία, μέχρι σήμερα, ζούσε, σπούδαζε και εργαζόταν κάπου ανάμεσα στη Θεσσαλονίκη, στη Νέα Υόρκη και το Λος Άντζελες, αλλά τελικά την κέρδισε το Χόλυγουντ.
Ανήκει στις εξαιρέσεις Ελλήνων ηθοποιών που κατάφεραν γρήγορα να διακριθούν και να συμμετέχουν σε παραγωγές του Χόλυγουντ.
Αυτό το διάστημα, εργάζεται ως δημοσιογράφος για το «GreekReporter», πηγαίνει συνέχεια σε οντισιόν και γνωρίζει ανθρώπους.
Μία από τις σημαντικότερες γνωριμίες που έχει κάνει, είναι αυτή με τον Τζον Τραβόλτα. Μάλιστα, όπως έχει πει σε συνέντευξή της, ο γνωστός ηθοποιός ενθουσιάστηκε, όταν έμαθε ότι είναι Ελληνίδα και τη συμπαθεί πάρα πολύ. Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα η Κατερίνα όπως και πολλά κορίτσια στην ηλικία της, αν και μεγάλωσε στην Αμερική, έχει ως σημείο αναφοράς τον ελληνικό κινηματογράφο. Μάλιστα μικρή είχε εμμονή με την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Έως σήμερα η Κατερίνα Γκάγκας έχει παίξει σε θεατρικές παραστάσεις στη Νέα Υόρκη, σε πετυχημένες σειρές, όπως στις «Ungly Betty», «Law and Order», «Gossip Girl», ενώ εργάζεται και ως μοντέλο.


Η Γερακίτισσα Μαρία Κανέλλης !
Η Μαρία Κανέλλης κατάγεται από το Γεράκι Λακωνίας, κάτι που ίσως να έπαιξε ρόλο στην καριέρα της ως αθλήτρια του μποξ. Αυτό που σίγουρα όμως έπαιξε ρόλο στην επιτυχία της είναι η εξωτερική της εμφάνιση που αφήνει άφωνο τον ανδρικό πληθυσμό της Αμερικής. Το 2004 ξεκίνησε να κάνει συνεντεύξεις backstage για αγώνες μποξ του World Wrestling Entertainmnet, δεν άργησε να περάσει και μέσα στο ρινγκ με καλά αποτελέσματα. Τον Απρίλιο του 2008 έγινε εξώφυλλο στο Αμερικανικό Playboy και από τότε δεκάδες οι φωτογραφήσεις που σε αφήνουν άφωνο.

Δεν είναι μόνον αυτοί. Υπάρχουν και άλλοι που σιγά ανέρχονται τόσο στον χώρο του θεάματος όσο και στον χώρο της μουσικής.