ΣΚΑΛΑ. Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Δρόμου Ανδρών & Γυναικών 2016, που διεξήχθη για πρώτη φορά στον Δήμο Ευρώτα το Σάββατο 25 και την Κυριακή 26 Ιουνίου 2016.

Στην κατηγορία των Ανδρών αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδος 2016 στην ατομική χρονομέτρηση (44,8 χλμ) ο αθλητής του ΠΑΟΚ Γιάννης Ταμουρίδης για δεύτερη συνεχή χρονιά, ενώ στην κατηγορία των Γυναικών αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος 2016 στον αγώνα αντοχής η αθλήτρια του ΑΟ Ολυμπιακού Περιστερίου-Χαϊδαρίου Βαρβάρα Φασόη.

Η εκκίνηση των δύο αγώνων, καθώς και οι απονομές των επάθλων δόθηκαν στην Πλατεία Πηγών με την παρουσία του Δημάρχου Ευρώτα κ. Ιωάννη Γρυπιώτη, των Αντιδημάρχων Ευρώτα, του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ευρώτα κ. Σωτήρη Μένεγα, της Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Σκάλας κ. Όλγας Κούρλα, Προέδρων άλλων Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Ευρώτα, του Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας κ. Αθανάσιου Τερζή, άλλων μελών του Δ.Σ. της ΕΟΠ και εκπροσώπων των τοπικών μέσων ενημέρωσης.

Οι αθλητές που συμμετείχαν στο Πρωτάθλημα αποκόμισαν τις καλύτερες εντυπώσεις από τον Δήμο Ευρώτα, δήλωσαν την επιθυμία τους να επισκεφθούν ξανά την περιοχή μας και προέτρεψαν στη χρήση του ποδηλάτου ως μέσου μεταφοράς, με πολλαπλά οφέλη στην υγεία και το περιβάλλον. Ο κ. Τερζής, Πρόεδρος της ΕΟΠ σε δηλώσεις του ευχαρίστησε τον Δήμο Ευρώτα και τον Δήμαρχο κ. Γρυπιώτη για την εξαιρετική φιλοξενία και τη μέριμνα για την άψογη τέλεση της διοργάνωσης. Τέλος, εξέφρασε την ευχή του να κατακτήσει ο Δήμος Ευρώτα την «Πρωτεύουσα των Σπορ 2017» από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς έχει τις δυνατότητες να την υποστηρίξει με σημαντικά αθλητικά γεγονότα πανελλήνιας εμβέλειας.

Ο κ. Γρυπιώτης απηύθυνε χαιρετισμό κατά τη βράβευση των αθλητών και αφού ευχαρίστησε τις Αστυνομικές Αρχές του νομού, την ΕΟΠ και τους εθελοντές για τη συνδρομή τους στην άρτια διεξαγωγή των Αγώνων, αναφέρθηκε στη σημασία αυτής της διοργάνωσης στην προβολή του Δήμου Ευρώτα και στην ανάπτυξη του αθλητικού ιδεώδους.

Με την ολοκλήρωση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ποδηλασίας Δρόμου Ανδρών και Γυναικών 2016, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ευρώτα κ. Σωτήρης Μένεγας εκπροσωπώντας τη Δημοτική Αρχή, εξέφρασε, μέσω σχετικής ανακοίνωσης, τις ευχαριστίες του προς όλους όσοι συνέδραμαν την υλοποίηση της διοργάνωσης.

Ιδιαίτερα ευχαρίστησε την Αστυνομική Διεύθυνση Λακωνίας, την Τροχαία Λακωνίας και το Αστυνομικό Τμήμα Σκάλας για την πολύτιμη αρωγή τους στην ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων, τον Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό Δήμου Ευρώτα για την υποστήριξή του, την Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας για τη φροντίδα και την επίβλεψη του τεχνικού μέρους της διοργάνωσης, τους Αντιδημάρχους Ευρώτα, την Πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Σκάλας και τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων Περιστερίου, Γράμμουσας, Βρονταμά, Γερακίου, Αλεποχωρίου, Καρίτσας και Αγίου Δημητρίου για τη συνεισφορά τους στην οργάνωση και τέλεση των αγώνων και όλους τους εθελοντές που συνεισέφεραν με κάθε τρόπο. Τέλος, ο κ. Μένεγας συνεχάρη τους πρωταθλητές και ευχαρίστησε όλους τους αθλητές που τίμησαν με την παρουσία τους τον Δήμο Ευρώτα και ευχήθηκε να βρεθούν ξανά στην περιοχή του Ευρώτα.
«Επιδίωξη του Δήμου Ευρώτα είναι η ετήσια φιλοξενία σημαντικών αθλητικών διοργανώσεων που προβάλλουν τον Δήμο και αναδεικνύουν τις δυνατότητες του», κατέληγε η ανακοίνωση του κ. Μένεγα.