ΣΠΑΡΤΗ. Με λιτή δήλωσή του ο Ηλίας Μπόνος δημοσιοποίησε την απόφασή του να μην μετέχει πλέον στο Κίνημα Πολιτών Σπάρτης «Ελπίδα» με το οποίο συμμετείχε στις Δημοτικές Εκλογές Σπάρτης ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Η δήλωσή του έχει ως εξής:

«Η «Ελπίδα» ολοκλήρωσε ένα κύκλο δύο ετών όπου, αρχικά, κατέγραψε σημαντικές παρεμβάσεις για τον Δήμο της Σπάρτης. Η κρίσιμη και ρυθμιστική πολιτική συμφωνία του Κινήματος «Ελπίδα» με την Παράταξη του κ. Bαγγέλη Βαλιώτη, πάνω στις εκλογές, αφορούσε τη σύγκλιση σε 4 κυρίαρχα σημεία σχετικά με τη Διαφάνεια στη Διαχείριση, την Τουριστική Ανάπτυξη, την Προβολή και Επικοινωνία της Δημοτικής δράσης και ζωής και τη στήριξη της Αγροτικής Παραγωγής.

Από αυτά τα σημεία σύγκλισης και πεδία συνεργασίας, δυστυχώς, με ευθύνη όλων, έχει υλοποιηθεί ένα ελάχιστο μέρος και αυτό αφορά μόνο την Προβολή των Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Είναι απαραίτητο να υλοποιηθεί η ολοκληρωμένη πολιτική για τον Τουρισμό, έστω και με καθυστέρηση, και είναι σε εκκρεμότητα τα θέματα Διαφάνειας στη Διαχείριση και στήριξης της Αγροτικής Παραγωγής.

Η 3ετία που απομένει είναι εξαιρετικά κρίσιμη για τον Δήμο της Σπάρτης. Η Δημοτική Αρχή, οι Δημοτικές Παρατάξεις και το Δημοτικό Συμβούλιο έχουν την ιστορική υποχρέωση να ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις τους αλλά και στις απαιτήσεις των καιρών.

Θα παρακολουθώ τις εξελίξεις και θα εκφράζω εποικοδομητική άποψη με τη δημοσιογραφική ιδιότητα αλλά και αυτή του πολίτη της Σπάρτης, και όχι πλέον με την ιδιότητα του μέλους του Κινήματος Πολιτών «Ελπίδα» από το οποίο αποχωρώ.» Σπάρτη 2/7/16