Υλικά (για 4 άτομα)

• 6 ντομάτες ξεφλουδισμένες
• 1 κρεμμύδι τριμμένο
• 2 κουταλιές δυόσμο ψιλοκομμένο
• 1 κουταλιά βασιλικό ψιλοκομμένο
• 3 αυγά
• 1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 200 γρ. τυρί φέτα
• Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
• Αλάτι πιπέρι

Παρασκευή

Κόβουμε τις ντομάτες στα τέσσερα, αφαιρούμε τους σπόρους και τις ψιλοκόβουμε. Τις βάζουμε σε ένα τρυπητό για να στραγγίξουν καλά.

Ρίχνουμε σε μία λεκάνη το κρεμμύδι, το δυόσμο, το βασιλικό, τα αυγά χτυπημένα, το τυρί λιωμένο με πιρούνι, τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι Προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και τα ανακατεύουμε καλά. Το μείγμα πρέπει να είναι σαν πηχτός χυλός.

Ρίχνουμε σε ένα τηγάνι λάδι και αφήνουμε να ζεσταθεί, χωρίς να κάψει. Παίρνουμε με ένα κουτάλι λίγο λίγο μείγμα και το ρίχνουμε στο τηγάνι. Όταν ροδίσουν οι ντοματοκεφτέδες, τους βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τους σερβίρουμε σε πιατέλα.

Συμβουλή: Για να φτιάξουμε νόστιμους ντοματοκεφτέδες, προτιμάμε ντομάτες ώριμες, στην εποχή τους, ή ντοματάκια.