ΣΠΑΡΤΗ. Ένα ιδιόμορφο θερινό σινεμά με δυο έδρες στήνεται κατά τη διάρκεια του Ιουλίου στην πόλη της Σπάρτης.

Η Ομάδα Activate Now//Ενεργοποίηση Τώρα στο Παλαιό Μεταξουργείο Σπάρτης κάθε Δευτέρα του Ιουλίου από τη μια και το ίδρυμα ΠΙΟΠ στο Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού 4 Δευτέρες Ιούλιο και Αύγουστο από την άλλη, παρουσιάζουν ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα προβολών.

Αναλυτικά:
Στο Παλαιό Μεταξουργείο Σπάρτης προβάλλονται αξιόλογες αλλά ελάχιστα διαδεδομένες ταινίες ιαπωνικού anime που βασίζονται στην ιαπωνική παράδοση και συνδυάζουν νέες τεχνικές επεξεργασίας εικόνας, καλοδουλεμένα σενάρια και συναρπαστικούς χαρακτήρες αποδίδοντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα μυθοπλασίας.

Έτσι τη Δευτέρα 25 Ιουλίου στις 21.15 με ελεύθερη είσοδο θα προβληθεί η ταινία

25/7: Paprika (2006)
Η συσκευή «DC Mini» που επιτρέπει στους ψυχιάτρους να παρεμβαίνουν στο όνειρα των ασθενών τους έχει κλαπεί και ξεσπά το χάος. Η μόνη που μπορεί να σώσει την κατάσταση είναι η νεαρή ψυχοθεραπεύτρια Paprika.

Στον υπαίθριο χώρο του Μουσείου Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνει αφιέρωμα με τίτλο «Βραδιές 70’ με κλασικές αμερικανικές ταινίες» με ελεύθερη είσοδο στο κοινό.

Έτσι θα προβληθούν τα εξής:
25/7 στις 21.00: Ο Ελαφοκυνηγός
Τρεις Αμερικάνοι φίλοι, εργάτες στην Πενσυλβανία, στέλνονται αμέσως μετά το γάμο του ενός στο Βιετνάμ. Εκεί πέφτουν στα χέρια των Βιετκόνγκ και μεταφέρονται σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, όπου και υποχρεώνονται να παίξουν τη ζωή τους στη ρώσικη ρουλέτα. Η φρικτή εμπειρία του πολέμου θα έχει επιπτώσεις στην υπόλοιπη ζωή τους.

8/8 στις 21.00: Chinatown
Ο Τζέικ Τζέι Τζέι Γκίτις ιδιωτικός ντετέκτιβ προσλαμβάνεται από μια γυναίκα για να παρακολουθήσει το σύζυγό της, που είναι υπεύθυνος για την κατασκευή του συστήματος ύδρευσης του Λος Άντζελες. Στην πορεία ο Τζέικ διαπιστώνει ότι έχει εμπλακεί σε μια επικίνδυνη περιπέτεια που σχετίζεται με το σύστημα παροχής νερού στην πόλη.

22/8 στις 21.00: Το Κεντρί
Η ταινία αφορά τις κομπίνες δύο φίλων, που προκειμένου να εξαπατήσουν την παντοδύναμη οργάνωση μιας συμμορίας και να κερδίσουν χρήματα καταστρώνουν ένα πολύπλοκο σχέδιο.