ΣΠΑΡΤΗ. Με πολύ μεγάλη επιτυχία και πολλά θετικά σχόλια και επαίνους στα «μπαγκάζια» τους επέστρεψαν από την Αθήνα οι μαθητές της Α1 Τάξης Λυκείου του 2ου ΓΕΛ Σπάρτης. Οι μαθητές, εφάρμοσαν στην τάξη τους τις Βιωματικές δράσεις του Ευρωπαϊκού Καινοτόμου Προγράμματος για το bullying: «Εκπαιδευτικό δράμα, μια νέα μεθοδολογική προσέγγιση και πώς αυτό εφαρμόζεται σε σχολεία», που διοργανώθηκε στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος EUBULLY-“Addressing bullying in the physical and virtual classroom incorporating cyber bullying (JUST/2013/DAP/AG/5364)”.

Το εκπαιδευτικό Πρόγραμμα υλοποιήθηκε με συνεργασία των εκπαιδευτικών κας Λαγού Σταυρούλας, καθηγήτριας της Αγγλικής, της Φιλολόγου κας Πανωραίας Νικολακάκου, που είναι μέλη των Ομάδων δράσεων Πρόληψης (Ο.Δ.Π.) κατά της Ενδοσχολικής Βίας και Εκφοβισμού στο σχολείο τους και της υπεύθυνης του ΚΕΣΥΠ Λακωνίας κας Βασιλικής Βαφάκου και μέλους των (Περιφερειακών Ομάδων Δράσεων Πρόληψης) ΠΟΔΠ , για θέματα Ενδοσχολικής Βίας και Εκφοβισμού σχολείων της Λακωνίας.

Το άψογο αποτέλεσμα που προέκυψε, έδωσε Πανελλήνια διάκριση στους μαθητές της Α Λυκείου του 2ου ΓΕΛ Σπάρτης, που κλήθηκαν να εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην Ευρωπαϊκή Ημερίδα με τον ομώνυμο τίτλο: «Εκπαιδευτικό δράμα, μια νέα μεθοδολογική προσέγγιση και πώς αυτό εφαρμόζεται σε σχολεία»

Τη Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2016, η ομάδα των μαθητών πλαισιωμένη από την Προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, το Διευθυντή του 2ου ΓΕΛ Σπάρτης, κύριο Κωστάκη Ιωάννη, τις 3 εκπαιδευτικούς που υλοποίησαν το Πρόγραμμα και τους μαθητές που συμμετείχαν στη δράση, παρουσίασαν στους Ευρωπαίους Εταίρους ένα θεατρικό δρώμενο με θέμα το bullying.

Η ομάδα της Λακωνίας, με έναν εξαιρετικό συντονισμό, δυναμισμό, φαντασία και άψογη συνεργασία, έκανε μια υπέροχη παρουσίαση που γοήτευσε και συγκίνησε Έλληνες και Ευρωπαίους όχι μόνο με τον τρόπο που υλοποίησαν τη δράση, αλλά και με την ευγένεια και το ήθος τους.

Εντυπωσιακό ήταν για τους ευρωπαίους το γεγονός ότι οι μαθητές συμμετείχαν σε δράση του σχολείου τους, ενώ βρίσκονταν ήδη σε καλοκαιρινές διακοπές, καθώς και το ότι ένα βασικό μέρος της δράσης παρουσιάστηκε, παράλληλα, και στα Αγγλικά για την καλύτερη κατανόηση των όσων παρακολούθησαν.

Όλα τα παραπάνω τονίστηκαν με έμφαση στην αξιολόγηση των Ευρωπαίων Εταίρων: ACTION SYNERGY Α.Ε. από την Ελλάδα, τον εκπαιδευτικό οργανισμό Titan Partnership από την Αγγλία, το Bully 4u από την Ιρλανδία, την CPIP από την Ρουμανία και το Spectacle Theatre από την Ουαλία, οι οποίοι δήλωσαν πως με χαρά θα μεταφέρουν την πρωτοτυπία και τις φρέσκιες ιδέες που πήραν από τα παιδιά και στις χώρες τους.

Τη χαρά τους για τη συνάντηση με τους Λάκωνες μαθητές και εκπαιδευτικούς ολοκλήρωσαν δώρα με αντιπροσωπευτικά προϊόντα της Λακωνικής γης, καθώς και έντυπα και ψηφιακό υλικό σχετικό με τις ομορφιές και τα αξιοθέατα της Λακωνίας που με ευγένεια μας παραχώρησαν ο Δήμος Σπάρτης και η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας και τους ευχαριστούμε γι αυτό.

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Γεώργιος Παπαδάκος συγχαίρει όλους τους συντελεστές αυτής της επιτυχίας που έδωσαν έναν ακόμη λόγο χαράς και περηφάνιας στην εκπαίδευση.

Τα ονόματα των μαθητών που συμμετείχαν στην Ευρωπαϊκή Ημερίδα είναι:
1. ΑΛΜΠΟΥ ΙΩΑΝΝΑ
2. ΑΝΤΩΝΑΚΟΥ ΜΑΡΙΑ
3. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΑ-ΜΑΡΙΑ
4. ΒΛΗΤΑ ΜΑΡΙΑ
5. ΒΡΑΖΑΝΗ ΕΥΓΕΝΙΑ
6. ΓΕΡΟΝΤΖΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
7. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
8. ΑΛΕΞΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
9. ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
10. ΒΑΛΚΑΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
11. ΒΕΛΙΣΣΑΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
12. ΒΛΑΧΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
13. ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
14. ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΡΕΑΣ
15. ΓΚΑΒΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
16. ΓΚΕΡΤΖΟΛΛΙ ΠΑΝΑΓΙΟΤ


Από τη Διεύθυνση Β/θμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας