ΠΑΛΑΙΟΠΑΝΑΓΙΑ. Το απόγευμα της Κυριακής 10 Ιουλίου 2016 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος τέλεσε τον Αγιασμό των εγκαινίων του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου Παλαιοπαναγιάς.

Αμέσως μετά τον Αγιασμό τον λόγο πήρε ο εφημέριος του χωριού Αιδ. π. Παναγιώτης Ξηρόδημας, ο οποίος, αφού καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο και τους παρευρισκόμενους, ευχαρίστησε θερμά τον ομογενή δωρητή από τις Η.Π.Α κ. Νικόλαο Σαραντάκο, για την εξ ολοκλήρου κατασκευή του όμορφου και λειτουργικού χώρου. Παράλληλα προσέφερε ως δώρο στα παρευρισκόμενα μέλη της οικογένειάς του μία εικόνα της Παναγίας.

Στη συνέχεια η Πρόεδρος των τοπικών Συλλόγων Παλαιοπαναγιάς κ. Διαμάντω Δογαντζή απένειμε τιμητική πλακέτα, εκ μέρους των κατοίκων του χωριού, στην οικογένεια Σαραντάκου.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον πάντα μεστό και ωφέλιμο λόγο του σεπτού Ποιμενάρχη μας κ. Ευσταθίου, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά τον ευεργέτη κ. Νικόλαο Σαραντάκο σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν σε ανοικτή ακρόαση. Θέλοντας μάλιστα να υπογραμμίσει τη σπουδαιότητα της πρωτοβουλίας, απένειμε στον εγγονό του δωρητή τη μεγαλύτερη τιμητική διάκριση της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, τον Μεγαλόσταυρο της Χιλιετηρίδας του Οσίου Νίκωνος «του Μετανοείτε». Παράλληλα επισήμανε την αγάπη που τρέφουν οι απόδημοι Λάκωνες για τον τόπο τους, την οποία έχουν αποδείξει κατ’ επανάληψη και ποικιλοτρόπως.

Ακολούθησε δεξίωση στον ίδιο χώρο που παρέθεσε ο δωρητής. Στην τελετή των εγκαινίων παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Δ. Σπάρτης κ. Ευάγγελος Βαλιώτης.

(το φωτογραφικό υλικό είναι μία ευγενική προσφορά του Φωτογραφείου «Ταΰγετος» του κ. Δημητρίου Κουμουτσίδη)