«Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Μονεμβάσιας απαντώντας σε αίτημα του Κόμματός μας για παραχώρηση του χώρου στη θέση “ΠΛΑΚΑ” στη Μονεμβασιά προκειμένου να πραγματοποιηθεί ομιλία από τον Περιφερειακό Σύμβουλο του ΚΚΕ Νίκο Γόντικα με θέμα τις πρόσφατες διώξεις σε κατοίκους της περιοχής λόγω των αγώνων τους ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών μας ενημερώνει ότι δεν μπορεί να μας παραχωρήσει το χώρο γιατί ανήκει στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο. Μέχρι εδώ καλώς. Το ΚΚΕ δεν έχει κανένα πρόβλημα να απευθυνθεί και στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο αφού δεν έχει αρμοδιότητα ο Δήμος.

Όμως, η συνέχεια της απάντησης της Δημοτικής Αρχής είναι τουλάχιστον προκλητική: «…ανεξάρτητα από αυτό, δεν εγκρίνουμε την πραγματοποίηση συγκεντρώσεων των κομμάτων, πλην αυτών που γίνονται κατά την προεκλογική περίοδο, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία».

Η Δημοτική Αρχή κακώς συγκρίνει το ΚΚΕ με τα κόμματα που την στήριξαν . Αυτά μπορεί να εμφανίζονται στη Μονεμβασιά πριν από τις εκλογές και όλο τον άλλο χρόνο να τον περνούν στα βουλευτικά έδρανα «σφάζοντας» το λαό υλοποιώντας και ψηφίζοντας αντιλαϊκά μέτρα, μέτρα αποκλειστικά και μόνο υπέρ της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Αυτό είναι το νόμιμο αλλά ανήθικο που κάνουν τα κόμματά του. Ευτυχώς όμως, ακόμα δεν έχουν βγάλει εκτός νόμου το ΚΚΕ, ούτε έχουν απαγορέψει τις δημόσιες συναθροίσεις.

Ως εκ τούτου θα θέλαμε να ενημερώσουμε την Δημοτική Αρχή πως η συγκέντρωση του ΚΚΕ είναι νόμιμη και θα πραγματοποιηθεί κανονικά τη μέρα και την ώρα που έχει ανακοινωθεί.

Και, τελευταίο και βασικότερο για να βάζουμε τα πράγματα στη θέση τους:
• Η Δημοτική Αρχή αρνήθηκε τη νομική στήριξη σε κατοίκους του Δήμου της που τους έσυρε στα δικαστήρια εταιρία κατασκευής ανεμογεννητριών, απαιτώντας μάλιστα και τεράστια - εξαντλητικά πρόστιμα
• «Απαγορεύει» στο ΚΚΕ να κάνει συγκέντρωση στη Μονεμβασιά που καταγγέλλει την εταιρία και τις διώξεις, αποκαλύπτει στο λαό της περιοχής πως και αυτή η κυβέρνηση τα δίνει όλα για την κερδοφορία των επιχειρηματιών χωρίς να κόπτεται για τα προβλήματα των κατοίκων, την καταστροφή του περιβάλλοντος κτλ.

Παίρνει λοιπόν σαφή θέση. Την καταγγέλλουμε και καλούμε το λαό της περιοχή να πάρει μαζικά μέρος στη συγκέντρωση του ΚΚΕ που θα γίνει κανονικά την Δευτέρα, 18 Ιουλίου ώρα : 8.00 μμ στη θέση «ΠΛΑΚΑ» Μονεμβάσιας».