ΛΑΚΩΝΙΑ. Στο πλαίσιο της πρόληψης, αλλά και της αντιμετώπισης παραβατικών συμπεριφορών, πραγματοποιήθηκε χθες 21.7.2016 το πρωί, αστυνομική επιχείρηση, σε καταυλισμούς ΡΟΜΑ σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, η οποία πραγματοποιήθηκε από δυνάμεις της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λακωνίας και την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, η οποία υλοποιείται σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, έγιναν έλεγχοι σε ογδόντα δύο άτομα, καθώς και σε σαράντα τρία οχήματα.

Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά δεκαεννέα άτομα, ενώ συνελήφθησαν δεκαεπτά άτομα.

Πιο αναλυτικά συνελήφθησαν:
• Έντεκα ημεδαποί ΡΟΜΑ, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
• Έξι ημεδαποί ΡΟΜΑ, για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν δύο παραβάσεις για μη έκδοση δελτίων αποστολής σε φορτηγά οχήματα, ενώ κατασχέθηκαν κοσμήματα και χρυσαφικά, η προέλευση και το νόμιμο κατοχής των οποίων, ερευνάται.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σπάρτης.

Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.