ΣΠΑΡΤΗ. Η 21η Ιουλίου θα μείνει για πάντα χαραγμένη στην μνήμη των φιλάθλων της ομάδας της Σπάρτης ως ένα από τα σημαντικότερα σημεία της ιστορίας της Ομάδας. Κι αυτό γιατί χθες Πέμπτη 21 Απριλίου υπογράφηκε η συμβολαιογραφική πράξη σύστασης της ΠΑΕ και η Α.Ε. Σπάρτη έγινε πλέον Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, "με οδηγό και ισχυρό άνδρα τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο αναμένεται τώρα να δρομολογηθούν τα όσα σχετίζονται με μεταγραφές, προπονητές, τεχνικά επιτελεία με δεδομένο ότι από τον Οκτώβριο του 2016 η Ομάδα ανοίγει νέο κύκλο παίζοντας πλέον σε επαγγελματική κατηγορία"!

Η Ποδοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία (ΠΑΕ) σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία αποτελεί Αθλητική Ανώνυμη Εταιρεία (ΑΑΕ). Η σύστασή της είναι υποχρεωτική, σε περίπτωση κατά την οποία ένα ποδοσφαιρικό σωματείο κερδίσει την άνοδο σε επαγγελματική ποδοσφαιρική κατηγορία. Σε αυτή μετέχει πάντα το ιδρυτικό αθλητικό σωματείο, όταν αυτό διαθέτει ενεργά τμήματα και σε άλλα αθλήματα πέραν του ποδοσφαίρου, κατέχοντας το 10% των μετοχών.

Λίγα λόγια για το νέο σήμα της ομάδας

Μετά την άνοδο της ομάδας στις επαγγελματικές κατηγορίες και τη σύσταση της ΠΑΕ η διοίκηση παρουσιάζει το νέο έμβλημα, υπενθυμίζοντας "τις βαθιές ρίζες του συλλόγου".

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο τύπου της ομάδας:

"To νέο έμβλημα έχει μια δυναμική που πηγάζει από την ιστορία τα πόλης και την φιλοσοφία των Αρχαίων Σπαρτιατών. Στο νέο σήμα δεσπόζει η περικεφαλαία Σπαρτιάτη αξιωματικού, όπου αναγράφεται η επίσημη ονομασία της ομάδας «ΑΕ ΣΠΑΡΤΗ ΠΑΕ» και περικλείει την ημερομηνία ίδρυσης του συλλόγου. Από κάτω ξεδιπλώνεται η φράση που έλεγαν οι Σπαρτιάτισσες μανάδες στους γιους τους, όταν τους αποχαιρετούσαν για κάποια μάχη: «Η ΤΑΝ Η ΕΠΙ ΤΑΣ». Από το έμβλημα δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και το παγκοσμίως γνωστό «Λ», σήμα των Λακεδαιμονίων. Το κόκκινο φόντο συμβολίζει το χρώμα του μανδύα που φορούσαν οι Αρχαίοι Σπαρτιάτες, αφενός για να καλύπτουν το αίμα, όταν πληγώνονταν σε κάποια μάχη και αφετέρου για να στείλουν μήνυμα εκφοβισμού και αυτοπεποίθησης. Οι Αρχαίοι Σπαρτιάτες δεν έκρυβαν, φοβούμενοι, τη θέση τους. Ήθελαν να δείχνουν πού ακριβώς βρίσκονται. Η βάση του νέου εμβλήματος φέρει την ελληνική σημαία".