ΜΑΝΗ. Ο Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Όμιλος Μάνης «ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο. ΜΑΝΗΣ» πρόκειται να φιλοξενήσει την Παρασκευή 29 Ιουλίου την ομάδα παραγωγής του ντοκιμαντέρ «Ο Ασκός του Αιόλου» και τον Νασίμ Αλατρά.
Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε στη Λακωνία και τη Μάνη και αναφέρεται στα προβλήματα που δημιουργεί η ανεξέλεγκτη και αυθαίρετη εγκατάσταση των βιομηχανικών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Στην ανακοίνωση-πρόσκληση της εκδήλωσης, ο Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Όμιλος της Μάνης σημειώνει ότι «Οι βιομηχανικές Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας που κατά καιρούς φιλοδοξούν να τοποθετηθούν στη Μάνη, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους το Περιβάλλον, τις Ζώνες Ειδικής Προστασίας, τις περιοχές Natura 2000, τις περιοχές πολιτισμικής κληρονομιάς, τις περιοχές αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, τις τουριστικές περιοχές, τις περιοχές με πηγές, περιοχές δασικές και ορνιθολογικού ενδιαφέροντος και τελικά όλη την πανίδα και την χλωρίδα αλλά και το ανάγλυφο της περιοχής της Μάνης – για το οποίο είναι διάσημη παγκοσμίως – που καταστρέφεται από την διάνοιξη τεράστιων οδικών αξόνων και δρόμων που οδηγούν πάντα σε χώρους Αιολικών Πάρκων που έχουν ζητήσει άδειες εγκατάστασης».

Στην ίδια ανακοίνωση μάλιστα τονίζεται πως «ενώ το κράτος επιδοτεί αυτές τις επενδύσεις κρίνοντάς τες πράσινες και αποδοτικές δεν απαλλάσσει τους φορολογούμενους από τους «φουσκωμένους» λογαριασμούς της ΔΕΗ».

Η συνάντηση-συζήτηση με τους δημιουργούς του ντοκιμαντέρ «Ο Ασκός του Αιόλου» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 29 Ιουλίου στις 21.00, στην Πλατεία Ταχυδρομείου στο Γύθειο.