ΣΠΑΡΤΗ. Το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης με τη συνεργασία της Κινηματογραφικής Λέσχης Σπάρτης «ΡΟΔΟΝ» , οργανώνει σειρά θερινών προβολών «Κάτω από τα αστέρια», σε μια προσπάθεια να γνωρίσει το κοινό της πόλη μας επιλεγμένες δημιουργίες της Έβδομης Τέχνης - πέραν του παλιού ελληνικού κινηματογράφου (που, στο κάτω-κάτω, προβάλλεται σε αφθονία εδώ και πολλά χρόνια απ’ όλο το φάσμα των τηλεοπτικών καναλιών) και των ευπώλητων χολυγουντιανών παραγωγών (που, επίσης, κυκλοφορούν παντού)….

Ο συμβολισμός και ο απώτερος στόχος αυτών των θερινών προβολών στη «γειτονιά» του τελευταίου θερινού σινεμά της πόλης –του κατεδαφισμένου πριν λίγα χρόνια «Ρόδον» δεν είναι άλλος από τη δημιουργία ενός δημοτικού θερινού σινεμά, όπως και τη λειτουργία, στο πλαίσιο των πολιτιστικών οργάνων του Δήμου, Δημοτικής Ταινιοθήκης και Κινηματογράφου.

Τρίτη 26/7/2016, ώρα: 21.15
«Όλα είναι δρόμος» του Παντελή Βούλγαρη

Ένας αρχαιολόγος που ο φαντάρος γιος του αυτοκτόνησε στο φυλάκιο, ένας θηροφύλακας που μιλάει τη γλώσσα των πουλιών και ένας επιπλοποιός που τα σπάει σ' ένα σκυλάδικο, επειδή τον εγκατέλειψε η γυναίκα του… Τρία διαφορετικά επεισόδια αφηγούνται τον τρόπο με τον οποίο αντιδρούν τρεις άντρες, στο πλέον κρίσιμο σημείο της ζωής τους