Γράφει η Μ.Α.Τ.

Είναι κάτι παιδιά, αλλιώτικα παιδιά, περίεργα και ονειροπαρμένα παιδιά, που αγαπάνε την πόλη. Είναι κάτι παιδιά, πολίτες του κόσμου μα και δικά μας παιδιά, που «από πείσμα και τρέλα για τούτο το τόπο» είναι εδώ, και ξέρουν να αγαπάνε την πόλη. Είναι αυτά τα παιδιά, που εδώ και λίγο καιρό, έδωσαν μιαν άλλη ζωή και ζωντάνια στη μικρή μας την πόλη.

Γιατί αν ψάξει κανείς ανάμεσα στις λέξεις, αν τις ρωτήσει, ποια ταιριάζει με τούτα τα παιδιά ,η ζωντάνια είναι που θα αποκριθεί και θα δηλώσει παρούσα.

Συχνά πυκνά, και παλιότερα και τώρα, υπήρχαν και υπάρχουν στην πόλη παρέες, ομάδες, που γυρεύουν κάτι πέρα και πάνω από την καθημερινότητα, και έγραψαν και γράφουν ιστορίες.

Μια παρέα, μια ομάδα κι’ αυτά τα παιδιά, ένας μικρός πυρήνας στο κέντρο και κλαδιά λουλούδια φιλίες συντροφιές ολοτρόγυρα. Όσο κι αν έψαξε ρώτησε η στήλη, δε βρήκε ονόματα διακρίσεις εξουσίες.

Μια παρέα, που εμφανίστηκε απρόσμενα πριν δυο τρία χρόνια, σε καιρούς, αν μη τι άλλο δύσκολους, και μας προτρέπει να μετατρέψουμε, ελληνικά για τους μεγαλύτερους, και αγγλικά για τη γενιά τους, αυτήν ακριβώς τη δυσκολία, σε δράση και δημιουργικότητα.

Activate now- Ενεργοποίηση τώρα! Το όνομά της.

Και απλά και ήρεμα, και χωρίς φασαρία, μονάχα με εξαιρετικά καλαίσθητες αφίσες- προσκλητήρια, κερνάει δροσοσταλίδες την πόλη.

Σημείο αναφοράς, τόπος συνάντησης και συνάθροισης, το στέκι αυτής της παρέας, ο πολυχώρος τέχνης «VASILANGELO», στην πλατεία Δούκα. Ο ηλεκτρονικός τόπος συνάντησης και ενημέρωσης, η ιστοσελίδα της, https://activateyourparticipation.wordpress.com/. Μια ιστοσελίδα που ξεχειλίζει από χρώμα, έμπνευση και χιούμορ, να ‘’υπονομεύει’’ θα έλεγε κανείς, το έργο αυτής της παρέας, όντας από μόνη της ένα έργο τέχνης.
Τόπος δράσης της , ένα παλιό και ξεχασμένο κτίριο στο κέντρο της πόλης, το παλιό Μεταξουργείο, στην Παλαιολόγου, όπου με προσωπικό χρόνο και κόπο τούτη η συντροφιά, έστησε και στήνει, οτιδήποτε αγγίζει τη δημιουργία, την ψυχαγωγία, την ενημέρωση, τη ζωή ζώσα.

Κορίτσια και αγόρια μια γενιάς που παλεύει καθημερινά για τα αυτονόητα της προηγούμενης, εκείνα τα ένδοξα «κεκτημένα», που παλεύει για δουλειά, συνθήκες δουλειάς, για αμοιβές, για ωράρια, βρίσκει αποθέματα, και έρχεται εδώ και τα καταθέτει στο όνομα της πόλης.

Οργανώνουν εκθέσεις, εκδηλώσεις, συζητήσεις, γιορτές για μεγάλους και μικρούς, έφεραν στο φως ταλέντα, δεξιότητες, άγνωστες ως χθες, αναδεικνύουν με το δικό τους ευφάνταστο τρόπο, τις γωνιές της πόλης, που έχουν να μας πουν μια ιστορία. Στο ΞΕΝΙΑ οι γιορτές Μουσικής, στο μικρό μας Μουσείο οι αναμνηστικές κατασκευές, στη Λέσχη Σύμμετρον οι νέες επαγγελματικές ιδέες, στον Ευρώτα οι καλοκαιρινές γιορτές, κάθε φορά, κάθε καινούρια δράση τους και μια έκπληξη!!!

Ναι. Κυριολεκτικά σαν έκπληξη ήλθαν αυτά τα παιδιά, και σαν έκπληξη τους ευχόμαστε να συνεχίσουν. Κι αν οι ευχές των ανθρώπων, κάπου και κάπως μπορεί να μετρούν, τότε, και τους και μας ευχόμαστε, το όνομά τους να γίνει το σύνθημα για όλη την πόλη:

ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΡΑ-ACTIVATE NOW!!!

Από καρδιάς τους ευχαριστούμε.

* Τα άρθρα δεν απηχούν απαραίτητα τη γνώμη του notospress.gr