ΣΠΑΡΤΗ. Τη Δευτέρα, 25 Ιουλίου 2016, πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο της Παλαιοπαναγιάς ενημερωτική Ημερίδα με σκοπό την παρουσίαση του προγράμματος uP-running που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Horizon 2020.

Την ημερίδα συνδιοργάνωσε η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Παλαιοπαναγιάς, η ΠΑΣΕΓΕΣ και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ).

Παρουσιάστηκε η δομή του έργου uP-running από τους συμμετέχοντες φορείς ΕΚΕΤΑ και ΠΑΣΕΓΕΣ και ακολούθησε συζήτηση για το δυναμικό των αγροτικών κλαδεμάτων στην περιοχή της Λακωνίας, τις τρέχουσες τεχνικές διαχείρισης και τις δυνατότητες ενεργειακής αξιοποίησης των αγροτικών κλαδεμάτων.

Τέθηκαν επίσης οι βάσεις για μελλοντικές συνεργασίες μεταξύ της ΕΑΣ Λακωνίας, των Αγροτικών Συνεταιρισμών του νομού και του ΕΚΕΤΑ καθώς και η διοργάνωση επιδεικτικών δράσεων στα πλαίσια του έργου.

Την ημερίδα παρακολούθησε πλήθος κόσμου, ανάμεσα τους εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και του συνεταιριστικού κινήματος, οι οποίοι και επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις δράσεις του έργου και το νέο μοντέλο ενεργειακής αξιοποίησης των κλαδεμάτων.