ΣΠΑΡΤΗ. Κατασχέθηκαν συνολικά -1184- φυτά κάνναβης και καλλιεργητικός εξοπλισμός.
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη των καλλιεργητών τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι κάτοικοι των χωριών των Βορείων Δήμων είδαν ξαφνικά μια πομπή από πολλές δεκάδες αυτοκίνητα της Αστυνομίας και αγροτικά, άνδρες της Αστυνομίας και του Στρατού, θερισμένα φυτά και κατασχεμένα εργαλεία. Οι κάτοικοι αναφέρουν ότι ο τόπος θα "καθαρίσει" όταν συλληφθούν οι καλλιεργητές.

Στο πλαίσιο οργανωμένων αστυνομικών επιχειρήσεων, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης, της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Λακωνίας και της Ομάδας Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) Λακωνίας, με τη συνδρομή της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε δύο ξεχωριστές περιπτώσεις, σε αγροτοδασικές περιοχές του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, στον Ταύγετο Βορείων Δήμων αντίστοιχα. Πρόκειται για δύο φυτείες κάνναβης, αποτελούμενες συνολικά από -1184- φυτά.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, πραγματοποιήθηκε στις 26.7.2016 το απόγευμα, αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, κατά την οποία εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένος και κατάλληλα εκχερσωμένος χώρος, στον οποίο καλλιεργούνταν συνολικά -82- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,3 εκατοστά έως 1,5 μέτρα περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Επιπλέον, στον χώρο της φυτείας, βρέθηκε και κατασχέθηκε και καλλιεργητικός εξοπλισμός.

Στη δεύτερη περίπτωση, πραγματοποιήθηκε στις 27.7.2016 το μεσημέρι, αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση σε αγροτοδασική περιοχή του Δήμου Σπάρτης Λακωνίας, κατά την οποία εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένος και κατάλληλα εκχερσωμένος χώρος, στον οποίο καλλιεργούνταν συνολικά -1102- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1 μέτρο έως 3 μέτρα περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον, στον χώρο της φυτείας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν αντικείμενα που σχετίζονται με την καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης και τη διαμονή των καλλιεργητών εντός της φυτείας.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των καλλιεργητών των φυτειών.