ΣΠΑΡΤΗ. Όλοι ισχυρίζονται ότι η Λακωνία βγαίνει από την συγκοινωνιακή απομόνωση. Κοινός παρανομαστής σε όσους ισχυρίζονται αυτή την ικανοποίηση του χρόνιου αιτήματος των Λακώνων είναι το οδικό δίκτυο «Λεύκτρο – Σπάρτη».

Ωστόσο, η κοινή λογική, η καθημερινή επιλογή και η ψηφοφορία του notospress.gr έρχονται να προβληματίσουν και να καταδείξουν μια άλλη διάσταση. Το νέο οδικό έργο, που στοίχισε πολύ χρόνο και χρήμα, δεν αποτελεί επιλογή των Λακώνων…

Για λόγους που πρέπει να εντοπιστούν και να εξεταστούν, οι οδηγοί δεν επιλέγουν το νέο οδικό δίκτυο για το ταξίδι τους προς την Τρίπολη και την Αθήνα. Μένουν «αφοσιωμένοι» στην παλαιά Εθνική οδό Σπάρτης -Τρίπολης.

Έως ότου ολοκληρωθεί η ψηφοφορία του notospress.gr αλλά και το ρεπορτάζ που θα την τεκμηριώσει, θέτουμε για προβληματισμό τα πρώτα δεδομένα:

Γιατί οι Λάκωνες αποφεύγουν το νέο οδικό δίκτυο; Είναι το κόστος διοδίων και καυσίμων που τους αποτρέπει; Είναι τα περισσότερα χιλιόμετρα; Είναι η αίσθηση που έχουν ότι κάνουν έναν κύκλο για να φθάσουν στην Τρίπολη; Είναι η χάραξη του νέου δρόμου;

Γιατί προτιμούν την παλαιά εθνική οδό; Λόγοι κόστους, λόγοι συνήθειας, λόγοι συναισθηματικοί τους ωθούν σε αυτή την επιλογή;

Μήπως τελικά η Λακωνία θα έχει την απαράδεκτη πολυτέλεια για ένα χειμερινό κι έναν θερινό δρόμο προς το κέντρο; Να σημειωθεί ότι η παλαιά εθνική οδός είναι σχετικά επικίνδυνη τη χειμερινή περίοδο. Βέβαια δεν έχουμε δει χειμώνα και τη νέα οδική αρτηρία Λεύκτρο – Σπάρτη.

Αν θέλετε να συμβάλετε στην διαμόρφωση ορθών συμπερασμάτων ψηφίστε στην ψηφοφορία του notospress.gr έτσι ώστε να αποτυπωθεί η πιο αντιπροσωπευτική εικόνα.

Ο προβληματισμός των πολιτών γίνεται μεγάλος όταν αντιλαμβάνονται ότι κάτι από τα δύο συμβαίνει:

- Το νέο έργο δεν μελετήθηκε σωστά και προς όφελος των πολιτών της Λακωνίας.

- Οι πολίτες δεν έχουν επαρκή ενημέρωση για τα πιθανά πλεονεκτήματα του νέου οδικού δικτύου.